A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg bij u thuis

thuiszorg Achterhoek

Help! Ik heb schulden

Kun je de rekeningen niet meer betalen of weet je niet meer hoe je rond moet komen? Dan is het heel belangrijk dat je stappen onderneemt. Als je niet betaalt, krijg je te maken met aanmaningen, boetes, deurwaarders en mogelijk beslagleggingen.

Zorg er in ieder geval voor dat je niet nog meer schulden maakt. Het volgende stappenplan kan helpen om weer overzicht te krijgen, je kunt dan wellicht zelf je schulden aflossen. Als het niet lukt, zoek dan professionele hulp. Stel in ieder geval degene die nog geld tegoed heeft op de hoogte.

Stappenplan

 • Maak een overzicht van schuldeisers
  Zoek de niet-betaalde rekeningen, aanmaningen, brieven van deurwaarders en andere berichten van schuldeisers bij elkaar. Heb je alles? Denk goed na of er mogelijk nog meer schuldeisers zijn. Maak, als je alles hebt, een lijst van schuldeisers. 
   
 • Maak een overzicht van achterstanden en schulden
  Bekijk alle documenten goed. Heb je de laatste stand van zaken? Het best kun je alle schuldeisers bellen om te kijken wat de laatste stand van zaken is. Schrijf alle schulden achter de juiste schuldeisers.
   
 • Maak een overzicht van je inkomen en je uitgaven
  Kijk wat er iedere maand binnenkomt en wat er weer uitgaat. Je kunt zelf een kasboek maken, je kunt ook handige hulpmiddelen gebruiken. Klik hier voor tips en hulpmiddelen. 
   
 • Maak afspraken met je schuldeisers
  Hou je aan het eind van de maand geld over? Mooi, dan kun je gaan aflossen. Bel je schuldeisers en probeer afspraken met ze te maken. Maak wel afspraken die je na kunt komen. 
   
 • Kom je afspraken na!
  Heb je alle bovenstaande stappen succesvol doorlopen? Dan ben je dus op de goede weg. Het is belangrijk dat je de afspraken die je gemaakt hebt nakomt. De meeste schuldeisers zullen best mee willen werken aan een afspraak. Alleen als jij steeds nieuwe afspraken moet maken of telkens afspraken niet na komt, zal het een keer ophouden. Ze zullen dan de regeling stoppen en toch tot actie overgaan. Grote kans dat je dan opnieuw met deurwaarders, boetes en beslagleggingen te maken krijgt. 


Vraag om hulp

Lukt het niet om zelfstandige het stappenplan te doorlopen? Krijg je het niet voor elkaar om goede afspraken te maken? Vraag dan om hulp. Wij hebben de deskundigheid in huis om je te helpen bij je schulden. 

Wij bieden onder andere budgetcoaching, begeleiding richting de schuldhulpverlening en (online) groepstraining om je te helpen bij je financiële problemen.

Via onderstaande knoppen of Ik wil hulp kun je online en telefonisch met ons in contact komen. Wil je rechtstreeks in contact komen met het maatschappelijk werk in jouw buurt? Kijk dan op Maatschappelijk werk in de buurt.