A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd

Sensire

17 augustus Sensire diëtetiek op Graafschap tv

10-08-2011

Afvallen en aankomen. Ze lijken tegenstrijdig, maar hebben beiden te maken met gezond leven en je fit voelen. En bij allebei kunt u de hulp inroepen van een diëtiste van Sensire. In de uitzending van Gezonde Zorg op woensdag 17 augustus gaan we onder meer in op ‘ondervoeding’. Hoe ontstaat het, hoe kunt u het herkennen en hoe kunt u, samen met een diëtiste, werken aan een gezond gewicht? In de uitzending zien we mw. Rutgers, die dankzij de hulp van wijkverpleegkundige Bianca Krabben en diëtiste Renske Apenhorst weer energie heeft voor een dagelijkse wandeling.

Diëtisten van Sensire zoeken ook samenwerking met andere zorgverleners. Samen met Janssen van Dijke fysiotherapeuten en een psycholoog verzorgen zij het WAG-programma. WAG staat voor ‘Werken Aan Gezondheid’. Mensen die door hun overgewicht lichamelijke klachten hebben volgen een half jaar lang een programma waarin ze van de diëtiste voorlichting krijgen over gezond eten, onder begeleiding van een fysiotherapeut meerdere malen per week intensief bewegen en samen met een psycholoog werken aan blijvende gedragsverandering. De resultaten zijn erg goed.

Gezonde Zorg wordt wekelijks op de woensdag, direct na het nieuws van 20.00 uur uitgezonden op Graafschap tv. Vervolgens wordt het een etmaal lang ieder uur herhaald. Kunt u Graafschap tv niet ontvangen? Op www.graafschap.tv kunt u, enkele dagen na uitzending, de aflevering terugkijken bij ‘programma gemist’.