A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd

Sensire

Zorg voor cliënten Diafaan gegarandeerd

19-05-2016

19 mei 2016

Regionale aanbieders Pleyade, Liemerije en Sensire zetten zorg vanaf 1 juni voort

De zorg voor cliënten van Diafaan wordt per 1 juni 2016 overgedragen aan de regionale zorgorganisaties Pleyade, Liemerije en Sensire. Het gaat om cliënten in regio Duiven, Rijnwaarden, Westervoort, Zevenaar en Montferland. Nu Diafaan ophoudt te bestaan, zetten de regionale partijen de zorg voort en is de continuïteit van de zorg voor cliënten gegarandeerd.

Pleyade zal de zorg op de locaties Thuvine (Duiven), Lobede (Rijnwaarden), Pelgromhof (Zevenaar), Subenhara (Zevenaar) en Binnenrijk (Zevenaar) voortzetten. Locaties De Pannerd (Tolkamer), Meulenvelden (Didam) en Hamerstaete (Westervoort) worden ondergebracht bij Liemerije. Dat betekent dat bewoners op deze locaties kunnen blijven wonen. De wijkverpleging (thuiszorg) wordt voortgezet door Sensire

De partijen proberen waar mogelijk medewerkers van Diafaan in dienst te nemen, zodat cliënten de voor hen vertrouwde gezichten blijven zien. De organisaties gaan in gesprek met de medewerkers over hun dienstverband. Cliënten zijn vrij in hun keuze van zorgaanbieder. Willen ze zorg van een andere aanbieder, dan worden ze ondersteund door de zorgverzekeraar bij het bemiddelen naar een andere aanbieder.

In goed overleg met het Menzis Zorgkantoor, verzekeraars, woningcorporaties en de curator is voor deze oplossing gekozen. Zo zorgen Pleyade, Liemerije en Sensire dat de kwaliteit van zorg voor cliënten gewaarborgd is.