A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd

Sensire

Bewoners Sensire Sint Jozef bezoeken Nieuwe Pelgrim

02-01-2014

Zaterdag 21 december 2013 was het eindelijk zover. Bewoners van Sensire Sint Jozef konden samen met familie hun toekomstige appartement in De Nieuwe Pelgrim in Gaanderen bezichtigen. Spanning alom want de bewoners verhuizen in februari 2014 van een appartement met alleen een woon-/slaapkamer en een kleine badkamer naar een ruim appartement met veel lichtinval, aparte slaapkamer, ruime badkamer en een eigen balkon of terras. De reacties van de bewoners varieerden van erg enthousiast tot emotioneel bij het zien van hun mooie, ruime appartement.

De bouw van het woon-zorgcomplex is bijna klaar. In het complex realiseren Sité, Sensire en Klaassen Vastgoedontwikkeling 39 zorgappartementen en 14 woningen voor dementerenden. Deze woningen komen op een gesloten afdeling die zal bestaan uit twee afdelingen kleinschalig wonen voor elk zeven bewoners. Ook is er een ontmoetingsruimte voor bewoners van de zorgappartementen waar ook mensen van buiten af van harte welkom zijn.

Grote woonkamer
Bij bewoners die kleinschalig gaan wonen, viel vooral de grote huiskamer met een ruime keuken in de smaak. Toekomstige bewoners zullen hier samen met het personeel vertoeven en samen koken in een huiselijke sfeer.

Personeel en vrijwilligers
Ook personeel en vrijwilligers waren positief gestemd over hun toekomstige werkplek.

Verdere planning
Op 4, 5 en 6 februari 2014 vindt de verhuizing plaats voor de bewoners en in april/mei zal het nieuwe woonzorg complex officieel geopend worden, waarbij ook de naam van het nieuwe gebouw bekend gemaakt zal worden.