A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd

Sensire

Bewoners Sensire woonzorgcentrum Sint Jozef verhuisd

14-02-2014

4, 5 en 6 februari 2014 zijn de huidige bewoners van Sensire Sint Jozef verhuisd naar het nieuwe woonzorgcentrum op het Pelgrimterrein in Gaanderen. In dit nieuwe woonzorgcentrum zijn 39 zelfstandige appartementen gerealiseerd en 14 groepsgerichte appartementen om in twee groepen zorg aan bewoners met dementie te bieden.

Bewoners met een indicatie voor het verpleeghuis of de thuiszorg kunnen terecht bij het nieuwe Sensire woonzorgcentrum Sint Jozef/ Nieuwe Pelgrim. Afhankelijk van de mate waarin iemand zorg krijgt, huurt de bewoner zelf een appartement of huurt Sensire voor de bewoner een appartement. De verhuur wordt gedaan door Sité en de zorg wordt geleverd door Sensire.

Werkwijze dagelijks leven
In Sint Jozef/ Nieuwe Pelgrim woont men zelfstandig in een ruim appartement, waar nodig krijgt men de afgesproken ondersteuning en zorg. Net als in de thuiszorg. In principe kan aan alle zorgvragen worden voldaan: één keer per dag zorg voor het aantrekken een steunkous of meerdere malen per dag zorg voor mensen met een verpleeghuisindicatie.
Op de groepsgerichte appartementen wordt een gewoon, gezellig en huiselijk huishouden gevoerd met een vast team van medewerkers. Gelijkwaardigheid is de basis waarin bewoners en medewerkers met elkaar omgaan. De medewerkers zijn onderdeel van het huishouden. Bewoners houden zoveel mogelijk eigen regie en privacy.

Verbinding met de omgeving
Sint Jozef/ Nieuwe Pelgrim kent een open relatie met de omliggende wijk. Bewoners en klanten kunnen elkaar ontmoeten, deelnemen aan activiteiten en participeren in het verenigingsleven in de wijk. Een voorbeeld is de ontmoetingsruimte. De opzet is om een levendige ontmoetingsplek te creëren met gastvrije horeca en betrokken wijkbewoners. Denk daarbij aan carnaval, schutterijfeest en de kermis. De ontmoetingsruimte en horeca zal dagelijks open zijn van 10.00 uur tot 22.00 uur. Bewoners kunnen hier aan de leestafel onder het genot van een kopje koffie de krant lezen, hun dagelijkse maaltijden nuttigen of samen met behulp van altijd aanwezige vrijwilligers elkaar opzoeken voor bijvoorbeeld een kaartspel of sjoelen. Tevens zal de horeca samen met vrijwilligers klaarstaan om mensen uit de wijk gastvrij te ontvangen. Ook de prikpost en het stemlokaal zullen te vinden zijn in de ontmoetingsruimte.

Dagverzorging
Tevens wordt er in de ontmoetingsruimte dagverzorging geboden aan gemiddeld 10-12, mensen drie dagen per week.

Officiële opening
De nieuwe locatie van Sensire Sint Jozef op het Pelgrimterrein in Gaanderen zal in het voorjaar officieel worden geopend, waarbij ook de naam van het gebouw bekend zal worden gemaakt.

Afbeelding: 140214 Nieuwe Sint Jozef
De verhuiswagen wordt uitgepakt bij het nieuwe woonzorgcentrum