A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd

Sensire

Dag van de beroerte; Themamiddag over zelfregie in Slingeland Ziekenhuis

15-04-2014

Op dinsdag 13 mei organiseren Azora, MEE, Sensire, Siza en het Slingeland Ziekenhuis een informatieve, ontspannen en muzikale ontmoetingsmiddag. Deze middag is bedoeld voor mensen die een beroerte (CVA) hebben gehad, partners, mantelzorgers en professionals en vindt plaats in het auditorium van het Slingeland Ziekenhuis. Het  begint om 14.00 uur en eindigt om 16.30 uur. De zaal is om 13.30 uur open. Aanmelden is verplicht en kan tot en met woensdag 7 mei via 06-51191253 of via dvdb2014@gmail.com. Deelname is gratis.

Programma
De heer Weessies van MEE en een ervaringsdeskundige geven een presentatie over zelfregie: hoe kan iemand na een beroerte zelf de regie houden over zijn/haar leven. Er worden adviezen gegeven op welke manieren men problemen kan aanpakken. Bijvoorbeeld problemen die men ervaart omtrent werk, dagelijkse activiteiten, hobby’s en administratie. Zorgverleners gaan graag met u in gesprek en er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

De formatie Flash Back verzorgt de muziek tijdens deze bijeenkomst. De muzikanten van Flash Back zijn zelf getroffen door niet aangeboren hersenletsel (NAH). De Nederlandstalige nummers gaan over het leven na een beroerte.

De middag wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

Dag van de beroerte
Op dinsdag 13 mei is het de ‘Europese Dag van de Beroerte’. In heel Europa wordt deze aandoening op verschillende manieren onder de aandacht gebracht.

Beroerte (CVA)
Bij een beroerte knapt een bloedvat in de hersenen (hersenbloeding) of raakt het verstopt (herseninfarct). In beide gevallen wordt de toevoer van bloed naar de hersenen verstoord. Daardoor krijgt het getroffen gedeelte van de hersenen te weinig zuurstof en raakt het beschadigd. Elk jaar worden in Nederland 41.000 mensen voor de eerste keer door een beroerte getroffen. (Bron: CVA-vereniging)