A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd

Sensire

Expositie van schilderijen op het plein

07-03-2017

Ik ben Sjoerdje Koster en heb 17 jaar gewerkt op afdeling kamperfoelie van Den Ooiman. Na mijn pensioen, nu 9 jaar geleden, ben ik als vrijwilliger leuke dingen gaan doen met de bewoners. Ik heb een poos gewandeld, enkele jaren met een paar bewoners gezwommen en ben heel veel ritjes mee geweest als begeleider op de bus. Gezellige ochtenduitjes met als hoogtepunt ergens lekker koffiedrinken.

Omdat ik zelf ook schilder en dat dus mijn interesse heeft, en er aan de exposities op het plein al langere tijd niets meer gedaan werd, leek het mij leuk om dat weer nieuw leven in te blazen. En dat is ruim een jaar geleden gebeurd. 

Elke twee maanden worden er nieuwe schilderijen opgehangen en het grote verschil met vroeger is dat we de bewoners er ook bij willen betrekken. Elke twee weken, op een even dinsdagochtend om 10.00 uur, haal ik een paar bewoners op. We drinken dan een kop koffie en praten over van alles en nog wat. Ook over “kunst”, wat men vroeger aan de muur had, of men wel eens naar een museum ging, over hobby’s, enz. Daarna lopen we langs de schilderijen en praten daarover.

Ook vraag ik de exposant mee op deze kunstrondjes en dat lukt tot nog toe bijna altijd; dat is voor alle partijen erg leuk en ik krijg dan ook bijzondere reacties van de kunstenaar en de bewoners.

Op deze manier hoop ik dat de schilderijen iets meer zijn dan muurbekleding alleen en dat het een beetje bij het leven van de bewoners (en misschien van hun familie en vrienden) gaat horen.

Dinsdag 28 februari is er weer een wisseling geweest. Gerda Gosselink heeft haar schilderijen opgehangen. Zij schildert al vele jaren en gebruikt zowel acryl als olieverf en doet bijna alles op papier. Het werk is dan ook mooi ingelijst. Haar onderwerpen gaan meestal over de natuur. Er hangen prachtige landschappen en schilderijen met bloemen als onderwerp. 

Ik nodig iedereen uit om ze te bekijken, neem uw vader, moeder, vriend of vriendin mee voor een rondje kunstkijken.

Sjoerdje Koster,
vrijwilliger exposities