A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd

Sensire

Fitte kinderen met Cool 2B Fit

12-12-2013
fitte kinderen met cool 2b fit

Op verschillende plaatsen in Nederland wordt vanaf februari 2014 een programma gestart voor kinderen met overgewicht in de leeftijd van acht tot dertien jaar. Zo ook in Hengelo (GLD). Kinderen worden samen met hun ouders begeleid naar een gezondere leefstijl door een diëtist van Sensire, een GZ-psycholoog van De Kiezelsteen, een kinderfysiotherapeut van Jentha en een sportinstructeur van AeroFitt. De cursus wordt grotendeels door de meeste zorgverzekeraars vergoed.

Vier pijlers van leefstijlverandering
Het programma werkt op basis van vier pijlers: betrokkenheid van ouders, beweging en sport, voeding en voedingsgewoonten en gedragsverandering. In een jaar tijd is het de bedoeling dat kinderen een volledige leefstijlverandering ondergaan, waardoor zij een gezonder leven kunnen leiden.

De intensieve fase
In de intensieve fase (eerste half jaar) wordt de eerste drie maanden tweemaal per week in groepsverband gesport en de volgende drie maanden eenmaal per week. De kinderen krijgen een leuk en zeer afwisselend sportprogramma aangeboden. Ook zijn er zeven ouder- en kinderbijeenkomsten waar groepsvoorlichting en adviezen gegeven worden, maar ook individuele begeleiding door kinderfysiotherapeut, diëtist en GZ-psycholoog. Daarnaast leren kinderen meer bewegen en sporten met de kinderfysiotherapeut en sportinstructeur.

Follow-up fase
Na het intensieve programma van een half jaar volgt de follow-up fase. In deze fase worden de kinderen samen met hun ouders een jaar lang via het coach-online project begeleid om hun veranderde leefstijl op langere termijn vol te houden. Tevens komen de kinderen vier keer terug bij de Cool 2B Fit medewerkers om te meten en te wegen en eventuele vragen te bespreken.

Meer informatie of aanmelden
Meer informatie is te vinden op www.cool2bfit.nl. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar annika@jentha.nl