A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd

Sensire

Geen sprake van wanbeleid Sensire in zaak Meavita Nederland

02-11-2015

De Ondernemingskamer van de rechtbank in Amsterdam heeft een onderzoek ingesteld naar mogelijk wanbeleid bij Meavita Nederland. Dit onderzoek is aangevraagd door de curatoren van Meavita Nederland en AbvaKabo FNV. Op deze manier wilde men laten onderzoeken of het mogelijk is de bestuurders en toezichthouders van Meavita Nederland aansprakelijk te stellen. Inmiddels heeft het onderzoek plaatsgevonden en is het resultaat bekend.

Onderzoek
Op 30 mei 2011 heeft de Ondernemingskamer in Amsterdam twee onderzoekers aangesteld die de gang van zaken vanaf 1 januari 2006 hebben onderzocht. Naast Meavita, Thuiszorg Groningen en Vitras/CMD, is ook Sensire onderdeel geweest van Meavita Nederland. De afgelopen maanden heeft de Ondernemingskamer de ‘Meavita-zaak’ behandeld. Hierbij was  onderzoek naar het beleid van het bestuur van Meavita aan de orde. Het resultaat van het onderzoek is vanmiddag bekendgemaakt.

Geen sprake van wanbeleid Sensire
De uitspraak is toegezonden en wordt op dit moment door Sensire nader bestudeerd. Wanbeleid is binnen Meavita Nederland op veel punten vastgesteld. Van belang is echter dat er bij Sensire en Vitras geen sprake is geweest van wanbeleid.

Veel aandacht in de media
Er is veel aandacht over deze rechtszaak in de media. We willen daarbij benadrukken dat het over Meavita Nederland gaat, niet over Sensire.

Als er belangrijk nieuws is, zullen we dit met u delen via onze nieuwspagina.