A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd

Sensire

Goede samenwerking in Hummelo, Keppel en Drempt

13-12-2013
Wijkverpleegkundigen Hummelo, Keppel en Drempt

Vanuit het Gezondheidscentrum in Hoog-Keppel werken wijkverpleegkundigen Elly Lucassen en Auktje van der Meulen dagelijks nauw samen met verschillende disciplines die daar ook werkzaam zijn. Zoals de huisartsen, fysiotherapeuten, maatschappelijk werk, de wijkagent en de apotheker. Op deze manier wordt de zorg optimaal op de klant afgestemd. De wijkverpleegkundigen gaan ook regelmatig samen met de huisarts op huisbezoek, om gezamenlijk de zorg af te stemmen en door te spreken.

Sensire is 24 uur per dag bereikbaar voor verpleegkundige zorg en informatie. Ook in de nacht en bij alarmering. Juist dat zijn de momenten waar het vaak op een snelle en alerte reactie aankomt. Sensire regelt veel, zodat de zorg waar behoefte aan is snel geregeld wordt, inclusief de aanvraag van de indicatie voor zorg. De zorg wordt geleverd door twee wijkteams: een wijkteam in Hummelo en Laag-Keppel en een wijkteam in Drempt en Hoog-Keppel. Beide teams bestaan uit ongeveer 15 medewerkers.

Het wijkteam
Het wijkteam van Sensire bestaat uit vakmensen die zich met hart en ziel inspannen voor mensen die zorg nodig hebben. Bijvoorbeeld hulp bij het wassen en aankleden, steunkousen aan en uit doen, wondzorg, terminale zorg, advies bij aanpassingen in huis, gesprekken over hoe langer zelfstandig thuis te wonen. Het is een wijkteam van zeer betrokken mensen. Dat betekent dat klanten zoveel mogelijk dezelfde gezichten zien en dezelfde personen aan de telefoon krijgen.

Voor complexe zorg is er de beschikking over gespecialiseerde verpleegkundigen die per direct voor advies en of uitvoering van de zorg kunnen worden ingezet.

Beeldbellen
Sinds enige tijd zet Sensire ook het beeldbellen in. Indien er een indicatie is krijgen klanten van Sensire een iPad in bruikleen. Een zorgvrager kan rechtstreeks beeldcontact maken met een wijkverpleegkundige om een zorgvraag te stellen of om gewoon even te laten zien hoe het gaat. De ervaring is dat het beeldbellen het welzijn en de veiligheid van de klant verhoogt.

Contact
Voor een afspraak of advies kan men altijd contact opnemen met Elly Lucassen, wijkverpleegkundige Hummelo en Laag-Keppel 06 – 10 65 40 56 of Auktje van der Meulen, wijkverpleegkundige Drempt en Hoog-Keppel 06 – 10 64 83 62. Ook kan met altijd bellen naar het algemene nummer 0900 – 88 56 (24 uur per dag, 10 ct/min). Meer informatie is te vinden op www.sensire.nl.