A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd

Sensire

Als hier nou eens iets voor werd uitgevonden...

17-05-2013

Denkt u weleens "als hier nou eens iets voor uitgevonden kon worden, dan zou dat het leven een stuk gemakkelijker of aangenamer maken?" Nou, dan is dit uw kans! Wij zijn op zoek naar wensen met betrekking tot handige hulpmiddelen in de zorg! Die hulpmiddelen kunt u zelf bedenken maar vraag het ook de mensen in uw omgeving, familie, vrienden, buren of zorgverleners. 

Wat is uw vraag?
Sensire verzamelt alle vragen/wensen en legt ze voor aan Fieldlab Achterhoek. Een initiatief van een aantal enthousiaste Achterhoekse ondernemers die zijn verbonden aan Achterhoek 2020. Zij maken een keus uit de ingezonden vragen en gaan met het beste idee aan de slag.

Op zoek naar het beste idee....
Vervolgens gaat Fieldlab, in de Achterhoek op zoek naar oplossingen. Daarvoor schakelen ze alle inwoners en ondernemingen in de regio in. Via de media proberen ze veel publiciteit te krijgen voor het hulpmiddel dat gewenst is en wordt gevraagd naar een bijdrage voor een oplossing.

Het doel is natuurlijk dat de wens wordt vervuld. Er zijn al een paar prachtige voorbeelden. Zo hebben ze voor mensen die een beetje moeite hebben met traplopen een eenvoudig hulpmiddel bedacht: de traploophulp. Dit hulpmiddel voorkomt dat men direct een traplift nodig heeft. En op dit moment loopt er een prachtig initiatief: “in en uit de kleren”, dat mensen helpt bij het aankleden. Daar is men op zoek naar een alternatieve sluiting of ritshulp.

Belangeloos initiatief
Bovenstaande betreft een volledig belangeloos initiatief. Het gaat erom dat de inwoners en ondernemers in de Achterhoek samen tot de mooiste vermieuwingen komen en dat willen we graag laten zien. Verwacht dus niet dat wie ook maar een bijdrage levert , daar financieel beter van wordt. We willen elkaar inspireren en laten zien dat het veel energie geeft en tot de mooiste en beste oplossingen leidt.

Innovatief congres
Op enig moment wordt er een congres georganiseerd waar het gewenste hulpmiddel of wellicht al de oplossing, bekend wordt gemaakt. Er wordt een aantal interessante sprekers uitgenodigd die op deze manier anderen inspireren die zich ook bezighouden met innovaties in de Achterhoek. Dat kan gaan om technische ontwikkelingen maar ook om het delen van de toekomstvisie op zorg.

Grijp deze kans!
Voor nu.... nodigen we u uit om stil te staan bij de manier waarop hulpmiddelen u, uw naasten of de zorgverleners kunnen helpen.

Wij zijn erg benieuwd naar uw reactie. U kunt uw wensen plaatsen op onze facebook pagina om ook elkaar op ideeën te brengen of mailen naar pr & communicatie. Wanneer u een e-mail stuurt is het ook wenselijk als u uw telefoonnummer vermeld zodat we u eventueel kunnen bereiken voor meer informatie.