A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd

Sensire

IJsselflat en Sensire openen PlusZorgAppartement

05-11-2013
Afbeelding: ijsselflat

Om verzorgd te herstellen na een ziekenhuisopname of als het zelfstandig thuis even niet meer gaat

ZUTPHEN - Soms is het niet handig om na een ziekenhuisopname thuis te herstellen. Zeker voor mensen die alleen wonen of waarvan de partner niet de volledige zorgtaak op zich kan nemen. Speciaal voor deze situatie hebben serviceflat De IJssel en thuiszorgorganisatie Sensire in Zutphen een appartement ingericht.

Dit PlusZorgAppartement wordt gehuurd door Sensire. Mensen die na een opname een indicatie voor thuiszorg krijgen, kunnen hier gebruik van maken. Ze hoeven hier niet alleen te verblijven, de partner of bijvoorbeeld een dochter kan ook mee.

Sensire en de IJsselflat hebben het appartement net opgeleverd; de serviceflat heeft het appartement gemeubileerd. Sensire verzorgt de medische inrichting zoals een ‘hoog-laagbed’ en de gewenste thuiszorg. “Het PlusZorgAppartement heeft de tijdelijke bewoners een veilig gevoel. Ze zijn volledig zelfstandig achter de voordeur en er is 24 uur zorg beschikbaar”, legt wijkverpleegkundige Thea Vorenkamp van Sensire uit. Tevens werken zij samen met Algra Fysiotherapie, die in de flat gevestigd is.

Géén instelling “We denken dat we met het Plus- ZorgAppartement iets bieden wat er nog niet is. Mensen hoeven niet te herstellen in een verpleeghuis. Wij zijn geen instelling, dus ze kunnen bezoek ontvangen op hun eigen tijden, hun gasten kunnen blijven logeren en ze kunnen ook hun eigen huishoudelijk medewerker van de WMO meenemen”, benadrukt manager Anita Klosters van Stichting Serviceflat de IJssel. In de overige 140 appartementen van deze flat wonen 55-plussers. Er zijn drie verschillende type appartementen die in grootte en prijs variëren. De bewoners wonen zelfstandig, maar zodra ze zorg nodig hebben, dan is dat mogelijk. Wijkverpleegkundige Jantien Reijlink van Sensire werkt al dertien jaar in de flat. “De zorg in huis en de nachtdienst geeft mensen een veilig gevoel. Elk appartement is uitgerust met een alarmeringssysteem dat rechtstreeks in verbinding staat met Sensire”. Het zou maar zo kunnen dat de tijdelijke bewoners tijdens hun korte verblijf op het idee komen om definitief in de flat te gaan wonen, omdat ze dan kleiner kunnen wonen, zonder zorgen te hebben over een tuin of het onderhoud. Er is een receptie waar ze met vragen terecht kunnen en er worden regelmatig activiteiten georganiseerd. “We hopen dat ze dit ervaren als een warm bad”, zegt Klosters.

Verwijzers worden op de hoogte gebracht van het PlusZorgAppartement, maar mensen kunnen ook zelf contact opnemen, t.vorenkamp@sensire.nl of j.reylink@sensire.nl.