A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd

Sensire

Informatieavond Overgewicht & Vruchtbaarheid

06-03-2012

Op maandag 26 maart 2012 is in Zalencentrum de Kruisberg een  informatieavond over overgewicht en vruchtbaarheid. Gynaecoloog Eveline Tepe van het Slingeland Ziekenhuis geeft uitleg over het verband tussen een te hoog gewicht en verminderde vruchtbaarheid. Henny Metz van Bakker & Metz en Trudy Tolkamp van Sensire Diëtetiek gaan in op het belang van een gezond gewicht en hoe u dat op een verantwoorde manier kunt bereiken.
Overgewicht is een toenemend probleem in onze samenleving, met algemene gevolgen als een verhoogde kans op suikerziekte, hart- en vaatziekte, overbelasting van gewrichten. Veel minder bekend is dat een te hoog gewicht gevolgen heeft voor de vruchtbaarheid. Het kan leiden tot uitblijven van de eisprong en menstruatie, of een onregelmatige cyclus.
Als u een gezond gewicht heeft is de kans  om zwanger te worden groter. Ook als u een vruchtbaarheidsbehandeling als IVF ondergaat.

De nadelige gevolgen voor de vruchtbaarheid kunnen al verdwijnen wanneer u enkele kilo’s afvalt. Veel mensen denken bij afvallen vooral aan minder eten. Dat is een misverstand. Het gaat om het veranderen van uw eetgewoonten. Tijdens de bijeenkomst vertelt Henny Metz over mogelijkheden om uw eetgewoontes te veranderen en duurzaam af te vallen. Ook is er voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen en u kunt ervaringen uitwisselen. Partners zijn uiteraard van harte welkom.

Wilt u de informatieavond Overgewicht & Vruchtbaarheid bijwonen, dan kunt u zich hiervoor tot en met vrijdag 23 maart 2012 aanmelden. Dit kan via e-mail info@overgewichtprogramma.nl. De bijeenkomst is op maandag 26 maart van 19.30 tot 21.30 uur in Zalencentrum De Kruisberg in Doetinchem.