A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd

Sensire

Inloopdag voor longpatiënten

14-02-2014

28 februari 2014 van 10.00 tot 14.00 uur is er een inloopdag voor longpatiënten in Lichtenvoorde. Verschillende diensten van Sensire zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en informatie te geven. Men kan gratis en zonder afspraak binnenlopen.

De wijkverpleegkundige
Er is een wijkverpleegkundige van Sensire aanwezig. Hier kan men terecht voor alle vragen op het gebied van gezondheid, zorg en welzijn. Samen met de klant bekijkt de wijkverpleegkundige waar mogelijkheden zijn en wordt gezocht naar een passende oplossing.

De longverpleegkundige
De aanwezige longverpleegkundige van Sensire heeft de beschikking over apparatuur om de inhalatie te meten. Het is een soort laptop waarbij men kan inhaleren en tegelijk visueel wordt gemaakt hoe men dat doet, over hoeveel kracht men beschikt en of dat voldoende is voor het inhalatieapparaat dat men gebruikt. Daarnaast kan men persoonlijk advies krijgen over behandelingen en een instructie voor inhalatiemiddelen. Bovendien is er informatie aanwezig over het Longfonds en het regionale ontmoetingspunt voor COPD’ers en hun partners/mantelzorgers.

De diëtist
Ondervoeding of overvoeding zijn beiden ongunstig voor longpatiënten. Wanneer is men te licht of te zwaar? Wanneer houdt men vocht vast? Allemaal vragen waarvoor men terecht kan bij de diëtist van Sensire. Zij is aanwezig om de lichaamssamenstelling te meten en te boordelen. Indien nodig ontvangt men persoonlijke adviezen om de voeding te verbeteren.

De ergotherapeute
Welke voorzieningen zijn er? Wat zijn goede aanpassingen in en om het huis? Op deze vragen geeft de ergotherapeute van Sensire antwoord. Daarnaast heeft zij ook aandacht voor leefregels en leefstijladviezen.

Maatschappelijk werker
Het maatschappelijk werk van Sensire kan helpen met een stuk verwerking; het accepteren dat men longpatiënt is. Daarnaast kijkt de maatschappelijk werker samen met de klant hoe het sociale netwerk geactiveerd kan worden ter ondersteuning.

Waar en wanneer?
Iedereen, of men wel of geen klant is bij Sensire, kan op 28 februari van 10.00 tot 14.00 uur zonder afspraak en gratis binnenlopen bij Sensire, Patronaatsstraat 24 in Lichtenvoorde.