A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd

Sensire

21-12-2017
Afbeelding: dhr_navis008

Het liefst loopt meneer Navis (72) in zijn overall, maar met kerst is hij even deftig. Dan gaat hij koffie drinken en eten bij zijn vrienden en vriendinnen en gaat er een cadeautje mee. Zijn suikerziekte speelt de tweede viool. “Ik doe lekker wat ik wil, en wat ik denk dat ik kan."

De heer Navis: Samen met mijn hond Femke woon ik in het buitengebied van Winterswijk. We hebben een eigen huisje en een grote schuur die ik samen met mijn tweelingbroer heb gebouwd. Ook nu ik wat ouder word blijf ik mezelf bezighouden. Ik heb altijd een overall aan en ben druk met klusprojecten. Samen met mijn zoon heb ik afgelopen zomer bijvoorbeeld een zestig jaar oude tractor gerepareerd. Ook heb ik vijf pony’s in een weilandje verderop. Femke en ik gaan er elke dag met de auto heen om ze eten te geven. Er zijn ook dagen dat ik vooral op m’n krent lig hoor, maar dat is vooraf nooit mijn bedoeling.

Drang
Drang naar nieuwe dingen heb ik altijd gehad. Als ik een paard had geleerd hoe hij voor de kar moest lopen, kocht ik er een bij. En als zo’n tractor klaar is, verzin ik weer een ander project. Ik werkte vroeger in de staalbouw en heb toen ook veel van baan gewisseld, omdat ik het anders te makkelijk vond worden. Die drang moet ik blijven hebben, anders houdt het op.

Toen ik hoorde dat ik suikerziekte had, zei ik ook al snel: dat spuiten gaan we leren. Elke ochtend komt er iemand van Sensire om te controleren of ik het goed doe. Inmiddels heb ik een vaste stoel voor de meisjes. We hebben altijd een gezellig praatje. Verder laat ik mijn ziekte vooral geen grote rol spelen en doe ik lekker wat ik wil en denk dat ik kan.

Van de streek
In deze streek ben ik geboren en ik heb er het grootste deel van mijn leven gewoond. Er zijn veel nieuwe mensen komen wonen, maar gelukkig zijn er ook veel bekenden bij wie ik voor gezelligheid terechtkan. Op oudejaarsdag ga ik bij een vriendin langs die oliebollen bakt en op tweede kerstdag ga ik op de koffie bij twee andere vriendinnen die ik elke week spreek. Ook met mijn ex-vrouw en haar vriend heb ik goed contact. Daar ga ik op kerstavond langs om lekker te eten met een cadeautje.

Of ik dan ook mijn overall draag? Nou, ik ben weleens in mijn overall bij de maaltijd aangeschoven. Iedereen kent mij zo en ik voel me er lekker bij. Maar als het deftig moet heb ik ook andere kleren hoor!

 

Samen met meneer Navis en Femke, wensen wij u hele fijne kerstdagen!