A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd

Sensire

Medewerkers Sensire geven Koning en Koningin uitleg over beeldzorg

02-05-2014

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima, brengen dinsdag 6 mei 2014 een streekbezoek aan de AchterhoekIn Neede ontmoeten de Koning en Koningin een aantal inwoners in de ‘huiskamerruimte’ van Grandcafé De Hofmaat. Het dorp heeft te maken met een teruglopend inwonersaantal en vergrijzing. Om het dorp aantrekkelijk te maken en te houden voor jong en oud, organiseren de inwoners uiteenlopende activiteiten.

Medewerkers Sensire geven uitleg over de iPad
Zo maken de Koning en Koningin in de Hofmaat in Neede kennis met de vertegenwoordigers van Achterhoek Connect. Dit is een digitale ontmoetingsplaats voor de inwoners van de Achterhoek waar zij contacten kunnen leggen en terecht kunnen met vragen over welzijn, wonen, zorg en dienstverlening. Het virtueel verbinden van mensen in buurten en wijken biedt kansen om eenzaamheid van mensen tegen te gaan. Een ander voordeel van Achterhoek Connect is dat het mogelijk is via een tablet persoonlijke zorg te ontvangen. Hierdoor is het mogelijk om veilig en langer zelfstandig thuis te wonen. Ook als de gezondheid en mobiliteit minder wordt. Enkele klanten van Sensire en wijkverpleegkundige Marjo van Hout en Tonnie Vogel, manager zorg op afstand van Sensire, tonen de Koning en Koningin hoe zij hier in de praktijk mee omgaan. Een van de klanten is aanwezig, met een andere klant wordt tijdens het bezoek beeldcontact gemaakt.

Achterhoek 2020
Tijdens het streekbezoek staat Achterhoek Agenda 2020 centraal. Dit is een innovatief, ambitieus en duurzaam plan voor de toekomst van de Achterhoek dat aansluit op de agenda’s en toekomstvisies van de provincie, de Rijksoverheid en Europa. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de vitaliteit en leefbaarheid van kleine kernen, aansluiting van het beroepsonderwijs op de arbeidsmarkt en de industrie. Het Koningspaar bezoekt Borculo, Neede, Groenlo en Ulft. Klik hier voor informatie over het bezoek aan deze plaatsen.