A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd

Sensire

Lancering Achterhoek Connect

08-04-2013
Achterhoek Connect

Vandaag, 8 april 2013, wordt de website www.Achterhoekconnect.nl gelanceerd. Achterhoek Connect is van en voor iedereen in de Achterhoek en brengt mensen onderling en met allerlei plaatselijke initiatieven, organisaties en bedrijven in contact, in hun eigen buurt.

Klikken en tikken
Mensen die willen weten wat er in hun eigen buurt te vinden is om het leven gemakkelijker en leuker te maken, kunnen terecht op de website. De website is zo gemaakt dat je slechts hoeft te ‘klikken of tikken’ op een plaatje om bij informatie te komen. Praktische informatie over zorg, welzijn en wonen, maar ook bijvoorbeeld om te kijken of er iets leuks te doen is in de buurt, of om gemaksdiensten aan huis te bestellen, zoals de kapper, een bibliotheekboek of een klusjesman. Mensen kunnen ook meteen iemand spreken én zien via beeldbellen. En voor de liefhebbers staan er ook nog allerlei spelletjes op.

Leefbare Achterhoek
De deelnemende organisaties maken Achterhoek Connect tot een regionale, digitale ontmoetingsplaats die contact, gemak, welzijn, entertainment, wonen en zorg bij alle burgers van de Achterhoek thuis brengt. Op een gemakkelijke, overzichtelijke en toegankelijke manier. Door het virtueel verbinden van mensen in buurten en wijken, kan een geïsoleerde positie van mensen worden tegengegaan. Op termijn biedt Achterhoek Connect ook de mogelijkheid om op een afgeschermde omgeving persoonlijke zorg op afstand te ontvangen, wat nog verder bijdraagt aan de mogelijkheid veilig en zelfstandig thuis te wonen, ook als de gezondheid en mobiliteit minder wordt.
Samen werken wij zo aan een ‘leefbare Achterhoek’, nu en in de toekomst.

Achterhoek Connect groeit
Achterhoek Connect is ontstaan uit een initiatief van Sensire waarbij steeds meer deelnemers aanhaken. De pioniers van het eerste uur zijn naast Sensire: Betula, Food Connect, Bibliotheek Oost-Achterhoek, Bibliotheek West-Achterhoek, Kruiswerk Achterhoek, Slingeland Ziekenhuis, Weevers en de gemeenten Berkelland en Bronckhorst. Het aantal diensten en het verspreidingsgebied zal zich steeds meer uitbreiden, zodat uiteindelijk iedereen die in de Achterhoek woont de informatie en organisaties uit zijn buurt zal kunnen vinden op deze website.
Bedrijven, organisaties of initiatieven die kunnen bijdragen aan een prettig leefklimaat door gemak en service aan huis te bieden en mensen bij elkaar te brengen, kunnen ook deelnemen aan Achterhoek Connect. Door hun idee en contactgegevens te mailen naar: achterhoekconnect@gmail.com.