A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd

Sensire

Meer geld voor verpleeghuiszorg zou direct helpen

31-03-2017

Er moet fors meer geld naar de verpleeghuiszorg in Nederland, zegt nu ook de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dat klinkt Sensire als muziek in de oren. Volgens Sensire-bestuurder Maarten van Rixtel zou de kwaliteit van de verpleegzorg met extra geld onmiddellijk omhooggaan.

De brancheorganisatie van zorgorganisaties ActiZ maant de politiek tot actie, en Van Rixtel zou wel raad weten met het geld. “Met de huidige beperkte financiële middelen heeft elke instelling nu moeite om haar bewoners alle aandacht en zorg te geven die ze verdienen. Meer geld betekent direct meer mensen, en dat betekent meer persoonlijke aandacht voor onze klanten, hun familie en onze vrijwilligers.”

Volgens Van Rixtel zijn extra financiële middelen ook een belangrijke erkenning van het feit dat verpleeghuiszorg maatwerk is. “Hoeveel mensen je nodig hebt hangt steeds af van de individuele situatie van bewoners en bijvoorbeeld de specifieke kenmerken van het gebouw. Als we de kans krijgen om duurzame verbeteringen in de verpleeghuiszorg te bewerkstelligen, kan hopelijk uiteindelijk de hele sector van die ervaring profiteren. Maar dan moet de politiek wel over de brug komen.”

Klik hier voor het artikel in De Volkskrant.