A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd

Sensire

Minisymposium voor naasten van mensen met dementie

03-10-2014

“Ik raak je kwijt” is het thema van het minisymposium dementie dat op 12 november 2014 wordt georganiseerd. Centraal staat hierbij de vraag: Hoe om te gaan met verdriet als de dementie vordert?

Dementie is een progressieve ziekte: Keer op keer moet men wennen dat de partner, vader, of moeder weer een stuk achteruit is gegaan. Keer op keer kan het gevoel de ander te verliezen veel emoties oproepen. Tijdens dit symposium krijgt men informatie over de stadia van dementie en de gevolgen daarvan voor de naasten. De hoofdgast is Manu Keirse, een Vlaamse psycholoog die veel heeft gepubliceerd over het thema verlies.

Minisymposium
Het minisymposium vindt op 12 november van 13.00 tot 16.30 uur plaats bij het Wijndomeijn Besselinkschans in Lievelde. Rondom het programma is er een informatiemarkt over de ondersteuningsmogelijkheden voor mensen met dementie en hun naasten.

Aanmelden
Mantelzorgers kunnen zich aanmelden via www.dementieachterhoek.nl.

Deelnemers netwerk
In de regio Oost-Achterhoek (Berkelland, Oost Gelre, Aalten en Winterswijk) hebben deze partijen zich georganiseerd in het Netwerk Dementie Oost Achterhoek: Livio, Careaz, PrivaZorg, Sensire, Zorgcombinatie Marga Klompé, VIT-hulp bij mantelzorg, GGNet, Streekziekenhuis Koningin Beatrix, de huisartsen en Alzheimer Nederland afdeling Gelderland.