A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd

Sensire

Nieuwe datum Budgettrainingen in Oude IJsselstreek!

01-04-2016

Sensire organiseert vanaf 19 april budgettrainingen voor jongeren en volwassenen in Oude IJsselstreek. De training is geschikt voor mensen die aan het eind van de maand soms geld tekort komen, het lastig vinden om prijsbewust te zijn en er niet zo bij nadenken wat ze kopen.

Omgaan met geld lijkt eenvoudig, maar dat is het niet voor iedereen. Soms loopt het door omstandigheden even anders en dat heeft natuurlijk behoorlijk wat invloed op het leven. Maar wat nu als de koelkast het laat afweten, iemand zijn baan op de tocht staat of de energierekening toch hoger uitvalt? Soms zit het gewoon tegen en is er geen balans meer tussen inkomsten en uitgaven. Wie dit herkent is welkom op de budgettraining van Sensire!

Bewust leren omgaan met financiën
De training is bedoeld voor jongeren/volwassenen die woonachtig zijn in de gemeente Oude IJsselstreek die bewust willen omgaan met hun financiën. Tijdens de training worden verschillende thema’s behandeld zoals Leren inkomsten en uitgaven op een rijtje te zetten of de administratie te ordenen en op orde te houden; bewust om leren gaan met geld of verleidingen. Ook krijgt men handvatten om zich bewust te zijn van gezamenlijke verantwoordelijkheid voor financiën

Oplossingsgerichte methodieken
Groepswerk is volgens Sensire maatwerk leveren. Tijdens de bijeenkomsten wordt er met een handboek gewerkt: “Grip op je Knip!” Er wordt vraaggericht gewerkt en per bijeenkomst wordt bepaald wat er nodig is. Sensire maakt gebruik van oplossingsgerichte methodieken: tijdens de training krijgen mensen handvatten die zij met betrekking tot hun financiën kunnen toepassen. De kracht van de groep is om van elkaar te leren, (h)erkenning te vinden en, met ondersteuning van Sensire, tot eigen oplossingen te komen.

Wanneer?
De training bestaat uit drie bijeenkomsten en start op dinsdagmiddag 19 april van 13:30 - 14:30 uur.
Deelnemers kunnen zelf bepalen naar hoeveel bijeenkomsten ze gaan, er is wel een maximum van acht deelnemers. De training is kosteloos.

Meld je aan!
Voor
meer informatie of aanmelding voor de training, kan men contact opnemen via onderstaande gegevens.

Elfriede te Hennepe via e.tehennepe@sensire.nl of 06 – 51 06 40 03
Liedy Claus via l.claus@sensire.nl of 06 – 10 26 44 26