A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd

Sensire

Nieuwe keukens voor Sensire verpleeghuis Den Ooiman

07-02-2014

Bij kleinschalig wonen voor dementerenden is het van belang dat het wonen plaatsvindt in de huiskamer. In de vertrouwde omgeving de dingen doen van alle dag, dat vindt Sensire belangrijk. Wat is er niet prettiger om dagelijks de geur van verse koffie te ruiken, of de geur van het bereiden van een verse maaltijd. En om deze maaltijd dan ook nog samen met de bewoners te bereiden. Dit werd onderzocht bij de kleinschalige woonvormen van Sensire verpleeghuis Den Ooiman.

Vorig jaar is er een keuken geplaatst door Bribus in opdracht van TBBLZ, Stichting ter Behartiging van de Belangen van Langdurig Zieken.. Voorafgaand moest de huiskamer worden verbouwd, zodat de keuken ook daadwerkelijk geplaatst kon worden. Wat was het een succes! “Zo’n groot succes dat TBBLZ voor tien keukens heeft gezorgd, zodat er in alle huiskamers gekookt kan worden.” Aldus Tanja Beeftink, aangesloten bij TBBLZ. Nu zijn alle huiskamers voorzien van een volwaardige keuken. De medewerkers van Sensire merken dat het de bewoners enorm goed doet. Wie kan helpen, helpt mee met het bereiden van het eten. Daarnaast zorgt de geur van een verse maaltijd er ook voor dat er goed gegeten wordt door de bewoners. Tanja: “Tijdens het bereiden wordt er in de groep gesproken over voeding: Hoe kookte men vroeger? Wat maakte men klaar? Daar kunnen de bewoners veel over vertellen.”

De samenwerking met Yask, Co-Source, ATAG Nederland en Bribus was optimaal. Om hen te bedanken kunnen zij zaterdag 15 februari 2014 een kijkje nemen in de keukens. Aansluitend gaan de gasten samen met de bewoners en medewerkers aan tafel om te genieten van een heerlijke versbereide maaltijd.

Afbeelding: 140207 Keuken in aanbouw
De keuken in aanbouw