A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd

Sensire

Opening Pelgrim in Gaanderen

20-06-2014
Afbeelding: Persfotos opening Pelgrim Gaanderen - 9

Zaterdag 14 juni is de nieuwe locatie verzorgd wonen in Gaanderen geopend. De locatie krijgt de naam Pelgrim, deze naam is onthuld door de heer Berendsen, voorzitter van de cliëntenraad, en Marleen van der Sijs, manager wonen met zorg.

Tijdens de officiële opening waren er verschillende sprekers van Sité woondiensten, Sensire en wethouder Peter Drenth. Dankzij de inzet van verschillende partijen, zoals de dorpsraad Gaanderen, gemeente Doetinchem, Sité woondiensten, KlaassenGroep en Sensire is een mooie locatie verzorgd wonen gerealiseerd. Een locatie gebouwd volgens deze tijd.

Verbinding met de omgeving
Afhankelijk van de mate waarin iemand ondersteuning krijgt, huurt de bewoner zelf een appartement of huurt Sensire voor de bewoner een appartement. De verhuur wordt gedaan door Sité woondiensten en de zorg wordt geleverd door Sensire. De locatie kent een open relatie met de omliggende wijk. Bewoners en inwoners van Gaanderen kunnen elkaar ontmoeten, deelnemen aan activiteiten en participeren in het verenigingsleven in de wijk. Een voorbeeld is de ontmoetingsruimte.

Open huis
Na de officiële opening was er een open huis voor familie, vrijiwilligers en inwoners van Gaanderen. Dit werd druk bezocht door honderden mensen. Iedereen was erg enthousiast over het resultaat van de bouw. Er was ook een appartement te bezichtigen. Men verbaasde zich over de ruimte, de indeling en het balkon of terras bij het appartement. Ook waren er diverse stands, waarbij men terecht kon voor informatie.

Afsluiting van een drukke tijd
De feestelijkheden werden afgesloten met een buffet voor bewoners, personeel en vrijwilligers. Dit was erg gezellig en tevens een mooie afsluiting van een drukke tijd voor zowel bewoners, vrijwilligers en personeel. De bewoners hebben een persoonlijk fotoboek van de jaren Sensire Sint Jozef tot nu toe cadeau gekregen van Sité woondiensten, KlaassenGroep en Sensire. Hier zijn zij erg blij mee. Heel Gaanderen is erg betrokken geweest bij de opening. Muziek, schutterij en diverse ondernemers hebben zich belangeloos ingezet, dit wordt bijzonder gewaardeerd.