A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd

Sensire

Ouders uit elkaar… en ik dan?

05-10-2012

Op 22 oktober start Sensire maatschappelijk werk een praat- en spelgroep voor basisschoolkinderen van uit groep 6, 7 en 8, die te maken hebben met (echt)scheidingssituaties. Het maatschappelijk werk van Sensire biedt deze kinderen de mogelijkheid om kinderen van dezelfde leeftijd te ontmoeten die in een vergelijkbare situatie zitten.

Praat- en spelgroep
De groep is er voor kinderen die het moeilijk hebben met de scheiding, er niet veel over praten, of merkbaar in verzet gaan. Maar ook preventief heeft de groep veel effect. Het kind leert dat het gewoon is dat het moet wennen aan de nieuwe situatie. Het hoort dat er meer kinderen zijn die hetzelfde denken en voelen en dat het goed is om daar over te praten. In de groep worden vijf thema’s behandeld: het echtscheidingsmoment, gevoelens, de omgangsregeling, andere contacten of leefomgeving en eventuele nieuwe relaties van ouders.

Enthousiaste reacties
De reacties van de kinderen en ouders zijn positief. Eén van de meiden zei: “Ik vond het wel spannend, maar nu ben ik blij dat ik ben gegaan. Het was leuk en gezellig, maar ook fijn om zomaar te kunnen zeggen wat ik vind.” Een moeder vertelde: “Normaal wil mijn zoon het nooit echt hebben over de scheiding, maar kon ik wel aan hem merken dat hij ermee zat. Na de eerste keer was hij enthousiast en na de tweede keer vertelde hij zomaar uit zichzelf waar ze het over hadden gehad in de groep.”

Meer informatie en aanmelden?
Er zijn zes wekelijkse bijeenkomsten op de maandagmiddag na schooltijd. Er zitten maximaal acht kinderen in de groep. De cursus wordt begeleid door twee maatschappelijk werkers. De kosten voor deelname bedragen in totaal € 45,- (ontheffing mogelijk).Voor meer informatie en aanmelding kunt u op maandag-woensag contact opnemen met maatschappelijk werksters Marita Pierik (0314-356751 / m.pierik@sensire.nl) of Mara Waszkiewicz (0314-356172 / m.waszkiewicz@sensire.nl). Na aanmelding hebben de begeleiders een kennismakingsgesprek met het kind en zijn of haar ouders.