A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd

Sensire

Protest medewerkers thuishulp

30-07-2013

Op dit moment voeren medewerkers thuishulp samen met de ABVAKABO en SP actie op het kantoor Varsseveld. Vanmiddag is er een vergadering geweest, aansluitend zijn zij naar Varsseveld vertrokken. Wij hebben begrip voor deze actiebereidheid. Wij begrijpen dat dit voor onze medewerkers thuishulp een moeilijke en onzekere tijd is die veel emoties oproept. De standpunten van Sensire zijn niet gewijzigd:

  • Sensire krijgt geen duidelijkheid over voortzetting huishoudelijke verzorging in 2014.
  • 1 januari 2014 lopen alle contracten voor huishoudelijke verzorging met de gemeenten af. De gemeenten kunnen nu nog niet aangeven of Sensire de aanbesteding gegund krijgt.
  • Daarom is Sensire genoodzaakt nu ontslag aan te kondigen maar hoopt in het najaar, samen met de gemeenten, tot een alternatief plan te komen.
  • Wij begrijpen dat het voor de gemeenten te vroeg is om duidelijkheid te geven maar Sensire kan niet op het resultaat van de aanbesteding wachten. Veel medewerkers zijn al lang in dienst bij Sensire waardoor ze een opzegtermijn hebben tot 6 maanden.
  • Onzekerheid over de toekomst van de huishoudelijke verzorging zorgt ervoor dat het voor Sensire bedrijfseconomisch niet verantwoord is nu geen actie te nemen.
  • Het gaat de gemeenten en Sensire erom dat zoveel mogelijk klanten en medewerkers als setje bij elkaar kunnen blijven, zodat de klant haar vertrouwde hulp houdt.
  • Mochten niet alle gemeenten de contracten willen verlengen maar slechts enkele gemeenten, dan heeft Sensire een afspiegelingsprobleem. Dit betekent dat medewerkers in een andere gemeente moeten gaan werken waardoor klanten hun vertrouwde medewerker in de meeste situaties niet kunnen behouden. Bovendien betekent dit extra reistijd en reiskosten.

Het gaat hier uitsluitend over de huishoudelijke verzorging (thuishulp), niet om de thuiszorg.