A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd

Sensire

Samenleven aan de Meijersweg in Neede

28-01-2013

Kleinschalige woonvoorziening De Bloesem feestelijk geopend

Op vrijdag 25 januari jl. is het wooncomplex aan de Meijersweg in Neede feestelijk geopend. Hier wonen vooral oudere mensen met een verstandelijke, geestelijke of lichamelijke beperking. Zij wonen en leven hier samen. Dat doen ze zo gewoon en zelfstandig mogelijk met ondersteuning van familie, vrijwilligers en medewerkers van Estinea en Sensire. De bewoners verrichtten zelf de openingshandeling en onthulden daarbij een bord dat voor het wooncomplex staat.

Samenleven met andere ouderen.
Mevrouw Mengerink, een van de bewoners zegt hierover: “Het is fijn dat er altijd iemand is om iets gezelligs mee te doen. Samen aardappelen schillen bijvoorbeeld!” Ook de heer Ter Maat vindt het fijn wonen aan de Meijersweg: “En de zorg is hier ook nog eens voortreffelijk.” Na de openingshandeling was het feest voor de bewoners en de ruim honderd aanwezige buurtbewoners, familieleden, vrijwilligers en andere genodigden. Er werd volop gekletst, lekker gegeten en sommigen waagden zelfs een dansje.

Kleinschalig wonen in de wijk
Huiselijkheid en geborgenheid, maar ook privacy en de mogelijkheid om bezoek te ontvangen in de eigen woning, staan centraal in het wooncomplex aan de Meijersweg. Ze geven deze kleinschalige woonvoorziening, gebouwd door wooncorporatie ProWonen, zijn unieke karakter. Alle bewoners hebben een eigen appartement van ongeveer 45 m2 met een woon-, slaap- en badkamer. Daarnaast zijn er gemeenschappelijke ruimtes waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, samen kunnen eten en kunnen deelnemen aan activiteiten.

De bewoners kunnen 24 uur per dag een beroep doen op ondersteuning. Zeven bewoners met een verstandelijke beperking krijgen ondersteuning van Estinea. Sensire biedt in De Bloesem ondersteuning aan veertien bewoners met een psychische aandoening zoals dementie. Door de samenwerking is alle expertise voor handen om bewoners optimaal te kunnen ondersteunen. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van vernieuwende technieken, zoals zorg op afstand.

Informatie over Estinea
Estinea ondersteunt mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Medewerkers staan dichtbij cliënten, maken zelf afspraken over de ondersteuning en begeleiding en werken daarbij nauw samen met ouders/vertegenwoordigers, familie en vrijwilligers. Zodat cliënten zo gewoon en zelfstandig mogelijk kunnen wonen, leren en werken. Meer informatie over Estinea is te vinden op  www.estinea.nl.

Sensire de Bloesem, Meijersweg in Neede
Bewoners van de Meijersweg onthulden zelf een bord voor het wooncomplex