A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd

Sensire

Sensire blijft huishoudelijke verzorging 2 leveren in Lochem

15-02-2013

Op verzoek van de gemeente Lochem, heeft Sensire een aanbieding voor  huishoudelijke verzorging gedaan. Deze week heeft de gemeente bekend gemaakt dat Sensire de huishoudelijke verzorging 2 blijft leveren. De mensen die net wat extra begeleiding en zorg nodig hebben, blijven daardoor bij Sensire. Voor huishoudelijk verzorging 1 heeft Sensire een andere oplossing gezocht. Deze verandering gaat in op 1 maart 2013.

Mede door de manier waarop medewerkers jarenlang de huishoudelijke verzorging aan klanten hebben verleend, kon Sensire een kwalitatief uitstekende offerte uitbrengen. Hierbij heeft zij steeds de klant en medewerker centraal gesteld. Mede daardoor heeft de gemeente Lochem laten weten dat Sensire de huishoudelijke verzorging 2 (HV2) ook na 1 maart 2013 kan blijven leveren. Sensire is blij dat ze de mensen die net wat extra begeleiding en zorg nodig hebben, ook in de toekomst van huishoudelijke verzorging kan blijven voorzien. Voor medewerkers die deze huishoudelijke verzorging bieden, verandert er in principe niets. Zij blijven in dienst van Sensire.

Goed overleg met gemeente Lochem en Verian
Voor de huishoudelijke verzorging 1 heeft Sensire in goed overleg met de gemeente Lochem, uitstekende afspraken kunnen maken met zorgaanbieder Verian. Verian had en heeft na 1 maart 2013 een overeenkomst voor huishoudelijke verzorging met de gemeente Lochem. Verian is gevestigd in Apeldoorn. Sensire is van mening dat de uitkomsten van de onderhandelingen met zowel de gemeente Lochem als Verian, een positief resultaat laten zien. Sensire is blij dat er een goede oplossing is voor zowel haar klanten als haar medewerkers.

Wat betekent het voor klanten?
Voor Verian en Sensire is het belangrijk dat de continuïteit van de huidige zorgverlening van klanten gewaarborgd is, waardoor de gevolgen van deze overgang zo klein mogelijk zijn. Uiteraard kiest de klant zelf, maar als klanten willen, kunnen ze in principe hun vertrouwde hulpverlener behouden. Vanwege dit belang voor de klant is het overleg tussen Sensire en Verian, over de overgang van de medewerkers, soepel verlopen. Klanten hoeven zich dan ook geen zorgen te maken, ook na 1 maart 2013 zullen de gemeente Lochem en Verian zorgen dat zij van hulp worden voorzien.

Wat betekent het voor medewerkers?
Veel medewerkers hebben jarenlang bij Sensire gewerkt, mede daardoor is zij blij dat ze haar medewerkers een goed alternatief kan bieden. Verian is bereid om de betreffende medewerkers van Sensire over te nemen. Voor de medewerkers heeft de overdracht geen rechtspositionele en arbeidsrechtelijke gevolgen. Zij behouden hun werk, hun huidige functie, arbeidsvoorwaarden en opgebouwde rechten. Deze week heeft Sensire de medewerkers van Lochem tijdens een bijeenkomst geïnformeerd over de veranderingen. Ook heeft Sensire het voorgenomen besluit ter advisering voorgelegd aan haar medezeggenschapsorganen en deze hebben positief advies gegeven.