A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd

Sensire

Sensire Het Weerdje viert dubbel 40-jarig jubileum

04-03-2013

In 2013 bestaat Sensire Het Weerdje in Doetinchem 40 jaar. Elke maand worden activiteiten georganiseerd om dit jubileum te vieren. Op 20 september wordt het jublileumjaar afgesloten met de viering van de officiële opening. Het eerste feest was afgelopen vrijdag een feestelijk diner voor de bewoners van Het Weerdje. Op 1 maart 1973 was het pand namelijk klaar en kwamen de eerste medewerkers in dienst. Wil Roenhorst vierde ook haar 40-jarig jubileum, zij is één van die medewerkers van het eerste uur.

Dubbel feest
“Het is zo bijzonder,” zegt Marjo van der Veen, collega van Wil bij het Weerdje, “zonder Wil bestaat het Weerdje niet. Ze heeft in die 40 jaar al zoveel functies gehad, van verzorgende en receptiemedewerker tot vrijwilligerscoördinator, zorgbemiddelaar en activiteitenbegeleider.” Samen met nog enkele collega’s heeft Marjo Wil thuis met een tandem opgehaald voor haar receptie op Het Weerdje. Ze was erg verrast om door collega’s bij haar huis in Zelhem opgehaald te worden en samen naar Doetinchem te fietsen. De receptie was ’s ochtends en werd ’s avonds voortgezet. ’s Middags werd het 40-jarig jubileum van Het Weerdje gevierd met een diner voor de bewoners. Gekleed in het speciale, door Peter Klutman Schilderwerken gesponsorde jubileumshirt, zorgden de medewerkers van Het Weerdje voor een geweldig feestdiner.

Het Weerdje in 1973
40 jaar geleden, op 1 maart 1973, kwamen de eerste medewerkers bij Het Weerdje werken. Zij startten met de grote schoonmaak, om het woonzorgcentrum bewoonbaar te maken voor de eerste bewoners, die op 19 maart hun intrek namen. Op 20 september 1973 hadden alle bewoners een nieuw thuis en werd Het Weerdje officiëel geopend.

De huidige bewoners van Het Weerdje hebben een feestgids gekregen, waardoor zij zich alvast kunnen verheugen op de festiviteiten van het aankomende jaar.

40 jaar herinneringen
40 jaar Het Weerdje betekent ook 40 jaar aan verhalen en herinneringen. Sensire is erg benieuwd naar ervaringen met Het Weerdje. Misschien heeft u vroeger als klein meisje nog jampotjes gevuld voor op de tafels, of misschien wonen uw ouders in Het Weerdje of heeft u 40 jaar geleden ook bij Het Weerdje gewerkt. Wij zijn op zoek naar mooie, bijzondere verhalen over Het Weerdje voor onze bewoners, maar ook om op onze website te plaatsen. Heeft u een verhaal? Stuur het dan op naar communicatie@sensire.nl of via post naar Sensire, t.a.v. pr & communicatie, postbus 123, 7060 AC in Varsseveld.

04-03-2013