A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd

Sensire

Sensire organiseert workshop “Op weg naar de middelbare school” voor kinderen gemeente Berkelland

27-06-2013

Op woensdagmiddag 10 juli 2013 organiseert Sensire algemeen maatschappelijk werk een workshop voor aanstaande middelbare scholieren.

Voor wie?
Deze workshop ‘Op weg naar de middelbare school” is bestemd voor ex- groep 8 kinderen en biedt een mogelijkheid voor het verbeteren en/ of versterken van zijn/haar sociale vaardigheden bij deze overstap naar het middelbare onderwijs. De overgang van de basisschool naar de middelbare school is een hele stap. Afscheid nemen van een vertrouwde omgeving naar een nieuwe start op een vaak grotere school met meer leerlingen, verschillende docenten, andere gebruiken; kortom het begin van een nieuwe fase met veel veranderingen.
Aan de ene kant hebben leerlingen er veel zin in, aan de andere kant kan het spanning en onzekerheid met zich mee brengen. Ouders willen ook dat hun kinderen zich zo goed mogelijk redden in deze overgang.

Uit ervaring is gebleken dat leerlingen vaak denken dat ze de enige zijn die het spannend of eng vinden om naar de middelbare school te gaan. Door deel te nemen aan deze workshop krijgen de deelnemers inzicht in een aantal sociale vaardigheden die ze in hun eigen situatie toe kunnen toepassen. Ook zullen ze merken dat ze niet de enige zijn die last hebben van onzekerheid en dat ze hier wat aan kunnen doen. In deze workshop kunnen verwachtingen en tips uitgewisseld worden.

Inhoud training
In deze workshop komt onder andere aan de orde hoe men problemen kan omzetten in te leren vaardigheden. Hoe kan men klasgenoten leren kennen en vrienden maken? Waar is men toe in staat? Wat zijn beste en slechte eigenschappen? Welke manieren zijn er om de stemming te verbeteren? Hoe kan men omgaan met irritatie, ergernissen en ruzies.

Wanneer vindt de workshop plaats?
De workshop vindt plaats op woensdagmiddag 10 juli van 15.00-17.00 uur in het gebouw van Sensire aan de J.W. Hagemanstraat 48 te Eibergen. De eigen bijdrage voor deze workshop bedraagt € 10, - per deelnemer, ontheffing is mogelijk. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Meer weten?
Voor informatie of aanmelding kan men contact opnemen met Jolanda Schaaf; maatschappelijk werker van Sensire via 0314-356735. Email: j.schaaf@sensire.nl