A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd

Sensire

Sensire stopt met aanbieden huishoudelijke verzorging

28-08-2013

Maandag 26 augustus kwam Martin van Rijn, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, naar de Achterhoek. Hier heeft de staatssecretaris gesprekken gevoerd met de vakbond Abvakabo, de overige vakbonden, een afvaardiging van de wethouders van de gemeenten, een afvaardiging van de ondernemingsraad, een afvaardiging van de cliëntenraad en de raad van bestuur van Sensire.

De uitkomst van gisteren is dat Sensire stopt met het aanbieden van huishoudelijke verzorging. De gemeenten kunnen ons geen garanties geven over het tarief en het volume. Ook kunnen gemeenten Sensire geen meerjarenperspectief bieden. Uiteraard hebben wij de mogelijkheden onderzocht om onze thuishulpen een alternatief te kunnen bieden. Na een zorgvuldig onderzoek waarin we alle mogelijkheden hebben bekeken, moeten we concluderen dat het aanbieden van een alternatieve vorm juridisch niet mogelijk is. Een spijtige conclusie. Wij zullen dan ook gebruik gaan maken van de ontslagvergunning die door het UWV aan Sensire is verleend. De medewerkers van thuishulp krijgen hierover nog een officieel schrijven.

Voor de korte termijn steekt Sensire energie in de continuïteit van zorg. Wij zullen ons uiterste best doen om samen met de gemeenten te zorgen voor het behouden van de relatie klant-medewerker. Gisteren hebben de gemeenten ook toegezegd hierin de regie te pakken.