A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd

Sensire

Sensire verstrekt 150ste iPad Berkelland

07-03-2014

Sensire wijkzorg heeft de 150ste iPad in bruikleen gegeven in Berkelland. De iPad wordt ingezet bij klanten van Sensire met een AWBZ-indicatie. De klant kan op elk moment beeldcontact maken met de wijkverpleegkundige, bijvoorbeeld als de klant ergens mee zit en iets wil vragen over hun gezondheid. Als de wijkverpleegkundige niet beschikbaar is, ziet en spreekt de klant één van de verpleegkundigen van de zorgcentrale. Dag en nacht, zeven dagen in de week.

De reacties van klanten zijn positief. Naast contactmomenten met Sensire, wordt er ook dankbaar gebruik gemaakt van Skype met familie en vrienden. De verwondering wat allemaal mogelijk is met een iPad blijft aanwezig. Klanten van 80 jaar of ouder gebruiken de iPad alsof ze nooit anders hebben gedaan. Voor de mantelzorger van de klant heeft het beeldbellen ook toegevoegde waarde, bijvoorbeeld door bij de verzorging aan een verpleegkundige te vragen om even mee te kijken via de iPad.

Fijn voelen, minder zorg
De iPads worden steeds meer ingezet om het welbevinden van de klant te vergroten. De iPad is bedoeld als ondersteuning voor efficiënte zorgverlening. Uit het onderzoek uitgevoerd door de Hogeschool Arnhem Nijmegen blijkt dat de inzet van de iPad als belangrijk neveneffect heeft dat het merendeel van de klanten zich veiliger en minder eenzaam voelt. Sensire gelooft namelijk dat als mensen zich fijner voelen door leuke dingen met elkaar te delen en doordat zij zelf de regie van hun leven beter kunnen pakken, ze ook minder afhankelijk van zorg worden.

Gemakkelijk en beschermd
De iPad is handzaam, overal mee naar toe te nemen en gemakkelijk in het gebruik: ook als men nog nooit met een computer heeft gewerkt! Als de klant de juiste indicatie heeft, wordt de iPad kostenloos in bruikleen gegegen - de klant hoeft geen pakket aan te schaffen - en de wijkverpleegkundige leert de klant om te gaan met de iPad. Sensire zorgt ervoor dat alleen dat op de iPad staat, wat voor die klant persoonlijk interessant kan zijn en zorgt voor een beschermde omgeving.

Afbeelding: 140307 150e iPad Berkelland