A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd

Sensire

Sensire zet 1000ste iPad in

16-08-2013

Sensire heeft de 1000ste iPad ingezet bij de heer Essing uit Hengelo. De heer Essing is erg blij dat hij een iPad in bruikleen heeft gekregen. Hij zal de iPad gaan gebruiken voor zorg op afstand. Ook zal de heer Essing wat gaan betekenen voor anderen, hij is van plan een beeldbelronde in Hengelo op te zetten. Daarnaast is de heer Essing gevraagd om tijdens de cursus ‘iPad voor senioren’ de docent te ondersteunen.

De iPad is bedoeld als ondersteuning voor efficiënte zorgverlening. Uit het onderzoek uitgevoerd door de Hogeschool Arnhem Nijmegen blijkt dat de inzet van de iPad als belangrijke neveneffect heeft dat het merendeel van de klanten zich veiliger en minder eenzaam voelt. Sensire gelooft namelijk dat als mensen zich fijner voelen door leuke dingen met elkaar te delen en doordat zij zelf de regie van hun leven beter kunnen pakken, ze ook minder afhankelijk van zorg worden. 

Samen kijken naar de beste zorg
Klanten van Sensire met een AWBZ-indicatie kunnen met een iPad ondersteund worden door hun wijkteam. De klant kan op elk gewenst moment beeldcontact maken met de wijkverpleegkundige. Als hij of zij ergens mee zit en iets wil vragen over zijn/haar gezondheid. De regie ligt bij de klant. En de verpleegkundige ziet de klant, dus kan meteen kijken of het goed met hem gaat. Een veilig idee. Als de wijkverpleegkundige niet beschikbaar is, ziet en spreekt de klant een van de verpleegkundigen van de zorgcentrale die al jaren deze dienst verlenen. Dag en nacht, 7 dagen in de week. 

Sensire zet 1000ste iPad in
De heer Essing wordt verrast door Rieky en Joyce, verzorgenden Sensire, Ria Teunissen, wijkverpleegkundige Sensire, en Frank Mossink, manager wijkzorg.