A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd

Sensire

Slechter zien en ouder worden

01-02-2012

Op donderdag 8 maart aanstaande houden Sensire thuiszorgwinkels en Bartiméus, organisatie voor mensen met een visuele beperking, een voorlichtingsdag in het Sensire Servicehuis in Vorden. Deze dag is bestemd voor iedereen die in zijn of haar omgeving of beroepsmatig, in aanraking komt met mensen die slechter gaan zien en/of dementeren.  Uiteraard zijn ook slechtziende en blinde mensen van harte welkom. 

Men kan tijdens een rondleiding door het Servicehuis kennis nemen van hulpmiddelen gericht op slechtziendheid en dementie. Er wordt geavanceerde apparatuur gedemonstreerd, zoals de Orion Webbox en mobiele telefoons aangepast aan slechter zien. Een noviteit is een telefoon met bijzondere software. Zonder aanraking van het toetsenbord is deze zonder handen te bedienen. Een uitkomst voor mensen die om welke reden dan ook daar moeite mee hebben. Alle handelingen gaan via spraak. Er wordt een App “Zien” vertoond. Door deze realtime waarneming van de meest voorkomende varianten van slechtziendheid bij volwassenen, krijgen goedzienden inzicht wat iemand met een visuele beperking (nog) ziet. Apple-gebruikers kunnen deze App gratis downloaden, voor Android is de App nog in ontwikkeling.

Workshop vrijetijdsbesteding
Ook kan men deelnemen aan een workshop vrijetijdsbesteding. Terwijl het zicht tijdelijk ontnomen is, bekleed men een leuk voorwerp dat men als aandenken mee naar huis mag nemen. Medewerkers van de deelnemende organisaties zijn aanwezig om de persoonlijke vragen te beantwoorden en ook informatiemateriaal is beschikbaar.

Lezingen
In de middag zijn er naast het programma in het Servicehuis eveneens lezingen. Deze worden gehouden in het Dorpshuis in Vorden, op loopafstand gelegen van het Servicehuis. Het Dementienetwerk houdt de lezing “Dementie in een notendop”, Bartiméus houdt een lezing over
“’Slechtziendheid in combinatie met dementie”. Aanmelden kan voor 1 maart 2012 bij het secretariaat van Sensire thuiszorgwinkels: telefoon (0314) 35 75 82 of per mail w.krus@sensire.nl
Wij adviseren om niet te lang te wachten met aanmelding en een 2e keus qua tijdstipdeelname op te geven. Dit om teleurstellingen te voorkomen, want vol is helaas vol. 

Waar
Het Servicehuis bevindt zich aan de Dorpsstraat 7 in Vorden en is goed bereikbaar per zowel bus als trein. Ook zijn er voldoende parkeermogelijkheden in de directe omgeving. Naar de lezingen in het Dorpshuis wordt men vanuit het Servicehuis begeleid. Alleen lezingen volgen is ook mogeliijk.

Aan deze dag werken mee:
Dementienetwerk, Vrijwillige Intensieve Thuiszorg en Mantelzorg Oost-Gelderland, Stichting Vrijwillige Zorgverlening Oost-Achterhoek  en hulpmiddelenleverancier Slechtziend.nl.