A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd

Sensire

Themabijeenkomst Opkomen voor jezelf

16-09-2011

Sensire maatschappelijk werk en Stichting Welzijn Zelhem organiseren op vrijdag 23 september 2011 een themabijeenkomst “Opkomen voor jezelf, hoe doe je dat?” voor mensen vanaf 55 jaar. De lezing is van 13.30 – 15.00 uur in de Oranjehof, Prinses Beatrixstraat 41 te Zelhem. De toegang is gratis.
             
Voor wie?
De lezing is bedoeld voor mensen vanaf 55 jaar die: het moeilijk vinden contacten te leggen en te onderhouden; vaak ‘ja’ zeggen terwijl ze ‘nee’ bedoelen; complimenten wegwuiven omdat ze denken dat de anderen het niet echt menen; het moeilijk vinden om kritiek te krijgen of te geven; de mening van anderen belangrijker vinden dan hun eigen mening; ruzie willen vermijden voor de lieve vrede.
 
Wat is opkomen voor jezelf?
Opkomen voor jezelf betekent dat jij je niet laten leiden door een ander als je dat niet wil, ook niet als je onder druk wordt gezet. Dat je opkomt voor rechten en waarden zoals jij ze voelt, en daarbij de ander in zijn/haar waarde kunt laten. Dat je positieve en negatieve wensen, gevoelens en meningen laat weten aan de ander. Dat je verantwoordelijkheid neemt voor jezelf, voor je gedrag, voor je leven. Dat je zelfbewust, maar niet verwaand of vijandig bent. En dat je open staan voor je eigen behoeften en die van anderen. Als je in staat bent beter voor jezelf op te komen, wordt het gevoel van eigenwaarde vergroot. Zelfvertrouwen groeit en het vermindert angst of spanningen.

Tijdens de lezing
Tijdens de lezing wordt aandacht besteed aan onder andere: contacten leggen; nee zeggen;
omgaan met schuldgevoelens; omgaan met kritiek; omgaan met complimenten; niet
meer over je heen laten lopen; voor je eigen mening uit komen en reëel
denken. Er zal voldoende ruimte zijn voor het stellen van vragen.

Meer informatie
Iedereen die geïnteresseerd is, wordt van harte uitgenodigd om deze lezing bij te wonen.
Voor meer informatie kan men contact opnemen met Sensire (Leefwinkel Zelhem ) (0314) 35 67 87 of met Stichting Welzijn Zelhem, 06 – 13 28 04 66.