A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd

Sensire

Vanaf 1 januari 2012 zonder verwijzing naar de diëtist, logopedist, fysiotherapeut en ergotherapeut

22-12-2011

Op een verantwoorde manier een aantal kilo’s verliezen? Altijd al iets willen doen aan het vele verslikken? Graag blijven bewegen ondanks het ouder worden? Na het stofzuigen en dweilen uitgeput, kan dit anders? Vanaf 1 januari 2012 kan iedereen met deze vragen rechtstreeks contact opnemen met de diëtist, logopedist, fysiotherapeut en ergotherapeut van Sensire. Een verwijsbrief is niet meer nodig.

Wat kan een diëtist betekenen?
Gezonde voeding. Iedereen heeft er wel een mening over, maar wat is nu precies gezond en wat niet? En wat kan men beter wel/niet eten als iemand bijvoorbeeld diabetes heeft? De diëtist van Sensire geeft antwoord op alle vragen over voeding en diëten. Daarnaast laat zij zien dat gezond eten ook gemakkelijk en lekker kan zijn. In het dieet, dat samen met de klant wordt opgesteld, zijn gewoonten en wensen het uitgangspunt. De diëtist begeleidt mensen van alle leeftijden met verschillende vragen en diëten. Denk bijvoorbeeld aan mensen met overgewicht, diabetes, verhoogde cholesterolwaarden, hoge bloeddruk, voedselovergevoeligheid, en longziekten. Kortom, ze is van alle markten thuis! Er zijn spreekuren op 34 locaties, verspreid over Achterhoek. Indien nodig komt de diëtist op huisbezoek. Kijk voor de adressen en meer informatie op www.sensire.nl

Wat kan een logopedist betekenen?
De logopedist van Sensire behandelt en begeleidt volwassenen met problemen op het gebied van stem, spraak, taal, gehoor, eten en drinken, mondmotoriek en mimiek. Zij kijkt waar de problemen zitten; wat gaat er moeilijk en waar komt dit door? Daarna bepaalt zij in overleg met de klant wat de beste behandeling of begeleiding is. Dit kan een doelgerichte behandeling zijn, maar het geven van instructies en adviezen behoort ook tot de mogelijkheden.
Dit geldt vooralsnog alleen voor de regio Doetinchem. Men kan contact opnemen om de mogelijkheden buiten regio Doetinchem te bespreken. 

Wat kan een fysiotherapeut betekenen?
De fysiotherapeut van Sensire heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen die te maken hebben met complexe gezondheidsproblemen. Zij heeft kennis van ouderdomsziekten en de daarbij passende behandeling. Bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, de ziekte van Parkinson, dementie of een ongeval met als gevolg een gebroken heup. De fysiotherapeut verbetert het lichamelijk functioneren en voorkomt verdere achteruitgang. Hierdoor blijft de oudere zo zelfstandig mogelijk in het dagelijkse leven. Indien nodig komt de fysiotherapeut op huisbezoek.
Dit geldt vooralsnog alleen voor regio Doetinchem. Men kan contact opnemen om de mogelijkheden buiten regio Doetinchem te bespreken. 

Wat kan een ergotherapeut betekenen?
Een groot deel van onze dagelijkse bezigheden gaan automatisch: lopen en tegelijk kletsen met een vriendin, koken en ondertussen op de kinderen letten, fietsen en zonder erbij na te hoeven denken de weg naar huis vinden. Als dagelijkse bezigheden een probleem worden door ziekte, na een ongeval of door het ouder worden, kan de ergotherapeut hulp bieden. De ergotherapeut brengt samen met de klant het functioneren in kaart: wat gaat moeilijk, wat zijn de oorzaken en waar moet een goede oplossing aan voldoen? Vervolgens geeft de ergotherapeut gericht advies.

Hoe gaat het in zijn werk?
Voorafgaand aan de behandeling, vindt er een korte screening plaats. Deze screening bestaat uit een aantal vragen. Naar aanleiding van deze vragen, kan het zijn dat het beter is de klant eerst te verwijzen naar de huisarts, Is dit niet nodig, dan kan er direct gestart worden met het behandelen.

Vergoeding
Kijk in de polisvoorwaarden van de zorgverzekering of de diëtist, logopedist, fysiotherapeut en ergotherapeut vergoed worden.

Bereikbaarheid
Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kan men 24 uur per dag, zeven dagen per week contact opnemen met Sensire via telefoonnummer 0900 – 88 56 (10 ct/min). Op dit nummer is ook de ergotherapeut bereikbaar. De diëtist is tijdens kantooruren ook bereikbaar via 0900 – 34 38 435 (10 ct/min) of voedingendieet@sensire.nl. Ook is de logopedist tijdens kantooruren bereikbaar via (0314) 35 62 32 en de fysiotherapeut via (0314) 35 62 56. Voor meer informatie zie www.sensire.nl.