A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd

Sensire

Verhalenexpo op Den Ooiman

08-04-2015

Scholieren Rietveldlyceum organiseren kunstpresentatie

Op maandagmiddag 20 april vindt om 15.00 uur een kunstpresentatie plaats op Den Ooiman met werk van leerlingen van het Rietveldlyceum. Zij waren een paar maanden geleden te gast op Den Ooiman en hebben toen bewoners geïnterviewd. Op school hebben ze daarna kunstwerken gemaakt waarbij ze zich lieten inspireren door de verhalen van de ouderen. Het resultaat is een verzameling boekjes en twee- en driedimensionale werken. 

Entree is vrij en reserveren is niet nodig. 

Achterhoeks programma Lang Leve Kunst en Naoberschap
Partners van het Achterhoekse programma Lang Leve Kunst en Naoberschap zijn Markenheem, Sensire, Diafaan, De Gouden Leeuw, Azora, het Slingelandziekenhuis, Kruiswerk Achterhoek, Sité, het Cultuur- & Erfgoedpact Achterhoek en de Gruitpoort. De Gruitpoort is initiatiefnemer en voert het programma uit.

Lang Leve Kunst
In 2015 zijn drie miljoen Nederlanders 65 jaar of ouder. Veel van hen zijn actief in kunst en cultuur. Het meerjarenprogramma Lang Leve Kunst draagt hieraan bij met een gevarieerd en uitdagend cultureel aanbod voor ouderen, door samenwerking en interactie bij kunstprojecten te stimuleren tussen ouderen en jongeren en door verbinding te creëren tussen welzijn, zorg en kunst.

Lang Leve Kunst wordt uitgevoerd en ondersteund door de ministeries van VWS en OCW, de Nederlandse Organisatie Vrijwilligerswerk (NOV), het Fonds voor Cultuurparticipatie, het VSBfonds, het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA), Fonds Sluyterman van Loo en Stichting RCOAK. De twee laatstgenoemde fondsen geven een aanzienlijke financiële bijdrage aan dít project. Zie voor meer informatie www.langlevekunst.nl/de-kwartiermakers.