A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd

Sensire

Verhalenpresentaties van ouderen op vrijdag 31 januari in Het Weerdje

15-01-2014

Ouderen kennen veel verhalen die de moeite waard zijn gedeeld te worden. Maar hoe vertel je een verhaal zo mooi mogelijk en op een creatieve manier aan publiek? Hoe blijft de luisteraar geboeid? Ouderen van woonzorgcentra Meulenvelden en Het Weerdje laten het u horen. In het kader van het project Verhalenoogst kregen zij  twee inspirerende vertelworkshops aangeboden. Het resultaat hoort u op vrijdag 31 januari tijdens een feestelijke eindpresentatie in hun woonzorgcentrum, om 14.15 uur in Meulenvelden in Didam en om 19.00 uur in Het Weerdje in Doetinchem! U bent van harte welkom te komen luisteren,  de toegang is gratis.

Vertelworkshops
De twee vertelworkshops werden verzorgd door Boaz Boele, specialist in ouderentheater. Daarnaast kreeg elke oudere persoonlijke begeleiding van een vrijwilliger, die de ouderen ondersteunden bij het vertellen van zijn verhaal. De ouderen mochten zelf weten waar ze over wilden vertellen, bijvoorbeeld een verhaal uit hun jeugd, over vriendschap, hun eerste liefde, familie of werk.

Verhalenoogst
Het project Verhalenoogst loopt deze hele winter en bestaat uit tal van activiteiten. Er waren bijvoorbeeld verhalenschrijfworkshops. En middelbare scholieren gingen met ouderen in gesprek en maakten geïnspireerd door die ontmoetingen op school gedichten en kunstwerken. Koren en theatergroepen maken speciale verhalenvoorstellingen en treden de komende tijd op ouderenlocaties op. En er zijn verschillende exposities van kunstwerken middelbare scholieren. Een ware verhalenoogst dus.

Het Servicepunt Amateurkunst ontwikkelde Verhalenoogst in samenspraak met Sensire, Markenheem, Azora, Diafaan, het Rietveldlyceum, het Almendecollege, Alzheimer Doetinchem, Stichting Welcom en verschillende koren en toneelverenigingen. Het project is mede mogelijk dankzij de financiële steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds, het fonds Sluyterman van Loo en het RCOAK.

Servicepunt Amateurkunst West-Achterhoek
Servicepunt Amateurkunst is onderdeel van de Gruitpoort in Doetinchem en heeft als doel amateurkunst artistiek én bestuurlijk te versterken. Het organiseert workshops, activiteiten, projecten en is aanspreekpunt voor iedereen die uit liefhebberij met kunst bezig is. Het werkgebied  is de West-Achterhoek. Het Servicepunt heeft een interactieve website: www.amateurkunstachterhoek.nl voor amateurkunstenaars.
Voor meer informatie: www.amateurkunstachterhoek.nl of sak@gruitpoort.nl.