A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd

Sensire

Verhuizen uit De Bundeling: bewoners reageren positief

28-03-2017
Afbeelding: Berkelland-Ruurlo-deBundeling-wonenmetzorg

De bewoners van De Bundeling in Ruurlo gaan uiterlijk 2020 verhuizen van het verouderde gebouw naar De Schoven en Het Voorhuis. Het plan werd door de bewoners goed ontvangen. “Ik vind het mooi dat het gebeurt”, zegt een bewoner. “En fijn dat we op het Bundeling-terrein blijven wonen.”

Het gebouw van De Bundeling is verouderd en niet geschikt voor de aanpassingen die nodig zijn, nu mensen er op steeds latere leeftijd komen wonen en de zorgvraag toeneemt. De kamers zijn rond de 20 vierkante meter, eigenlijk te klein om rollators en tilliften te herbergen. In 2021 wordt het gebouw gesloopt, maar dan zijn alle bewoners al ondergebracht op betere locaties.

Uiterlijk op 31 december 2020 zullen de bewoners van De Bundeling zijn verhuisd naar Het Voorhuis of De Schoven, gelegen op het Bundeling-terrein. Daar krijgen ze kamers van zo’n 60 vierkante meter met een aparte woon- en slaapkamer. Het Voorhuis wordt daartoe gerenoveerd of misschien zelfs opnieuw gebouwd en ook De Schoven wordt nog even grondig onder handen genomen. Voor de zomer weten Sensire en ProWonen meer over hoe de gebouwen gereed worden gemaakt voor de bewoners. Dan is ook duidelijk waar de ontmoetingsruimte wordt gerealiseerd.

De bewoners hebben vertrouwen in een vloeiend verlopende verhuizing, zo lieten ze blijken tijdens een speciale informatiebijeenkomst. Voor wie dat wil, neemt Sensire de verhuizing volledig over. De bewoners en hun naasten die zelf de spullen willen overbrengen, krijgen daarvoor een financiële vergoeding. Uiterlijk vier maanden van tevoren horen de bewoners wanneer zij aan de beurt zijn om te verhuizen.

Sensire gaat ook haar best doen om aan individuele wensen tegemoet te komen. Zo wil een bewoonster heel graag dezelfde buurvrouw als in De Bundeling. Ook is er het plan gerezen om met de mannelijke bewoners apart te praten over hoe zij zouden willen wonen in De Schoven en Het Voorhuis. Als ‘minderheid’ hebben zij misschien toch andere wensen.