A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd

Sensire

Vertrouwde omgeving

03-03-2015

Jeanne, wijkverpleegkundige de Liemers:

Enige tijd geleden belde een oudere mevrouw me op. Met korte zinnen in het Liemers dialect begon ze over zorgindicaties, hartklachten, het ziekenhuis en voorgeschreven medicatie. Toen ik vroeg waar ze woonde noemde ze een straat hier in Zevenaar. Toevallig een straat waar ik tijdens mijn hardlooprondje vaak langskom. ‘Aan de kant van de basisschool?’, vroeg ik. Het was even stil. Inderdaad, daar woonde ze direct tegenover! ‘Heeft u dinsdagochtend om tien uur tijd? Dan kom ik bij u langs.’

Die dinsdag had mevrouw Kaagman, zo heet ze, de koffie al klaarstaan. Ze leek ontspannener dan aan de telefoon en kon me precies uitleggen wat ze nodig had. Ze vertelde over haar hartproblemen en de huisarts, en liet foto’s van haar kleinkinderen zien op haar nieuwe iPad. Al snel leek ze zich helemaal op haar gemak te voelen. Dat persoonlijke contact vind ik heel belangrijk: het moet in een kennismakingsgesprek zeker niet alleen over zorg gaan, ook wonen en welzijn zijn belangrijk.

Sinds de nieuwe zorgregels voer ik steeds vaker dit soort gesprekken bij mensen thuis. Er leven veel vragen, merk ik. Over geld, de toekomst, de rol van de kinderen. En in mijn nieuwe werkgebied, de Liemers, zijn mensen bovendien erg benieuwd naar Sensire.

Sensire bestaat al ruim 60 jaar, maar biedt pas sinds kort thuiszorg in de gemeenten Duiven, Rijnwaarden, Westervoort, Zevenaar, Brummen, Rheden en Rozendaal. Voor mij is dat geweldig omdat ik nu weer in mijn eigen omgeving werk: een gebied dat ik op mijn duimpje ken. Ik weet hoe de hazen lopen en ken veel zorgcollega’s in de regio. Ik vind dat Sensire veel kan toevoegen. Als wijkverpleegkundige kan ik een brug slaan tussen de medische zorg en het welzijn van mensen. En daar gaat het uiteindelijk om.

In het gesprek neem ik alle tijd om mensen gerust te stellen over de toekomst. Ik informeer ze over de veranderingen in de zorg, geef advies, stel indicaties en leg uit wat er allemaal kan. Dat is veel, maar als iets niet mogelijk is, vind ik het ook belangrijk om dat direct te vertellen. Bij Sensire bekijken we bijvoorbeeld altijd eerst wat mensen zelf – of met familieleden – kunnen doen. Daar willen we open en duidelijk over zijn.

Via haar iPad is mevrouw Kaagman tegenwoordig rechtstreeks verbonden met de zorgcentrale van Sensire. Wekelijks kom ik bij haar langs om te kijken hoe het gaat. En tijdens mijn hardlooprondje steek ik altijd even mijn hand naar haar op.

Woont u in De Liemers, heeft u thuiszorg nodig en wilt u net als mevrouw Kaagman uw situatie bespreken? Ik kom graag vrijblijvend bij u langs. U kunt mij bereiken op 06 – 30 41 08 68. Misschien tot snel!

Afbeelding: SENSI-50177_FB adv-banner_v1