A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd

Sensire

Voortgang verbouw en verhuizing Sensire Varsseveld

26-08-2011

Begin dit jaar werd duidelijk dat zorgorganisatie Sensire de nieuwe huurder is van het voormalige gemeentehuis in Varsseveld. In het pand wordt hard gewerkt om de inrichting aan te passen voor de medewerkers van Sensire. Half oktober is de oplevering gepland.

Renovatie
Het oude deel van het voormalige gemeentehuis werd 35 jaar geleden voor het laatst gerenoveerd. Om het te laten voldoen aan de eisen van deze tijd is een grondige verbouwing nodig. Zowel het oude als het ‘nieuwe’ deel van het pand wordt momenteel geschikt gemaakt voor maximaal 250 collega’s die overigens niet tegelijk in het kantoor aanwezig zullen zijn.

Minder kantoren
Om zoveel medewerkers een plek te geven is het nodig om op een andere manier te gaan werken, het zogenaamde “Nieuwe Werken”. Het voordeel is dat veel mensen vanuit één kantoor kunnen werken zodat Sensire straks in plaats van zes panden nog maar één pand hoeft te huren. De kosten worden hierdoor zo laag mogelijk gehouden. Door gezamenlijk op een kantoor te werken verwacht men veel efficiënter te kunnen werken. Zo is er bijvoorbeeld veel minder reistijd nodig om met elkaar in gesprek te gaan.

Verhuizing
Sensire verwacht dat de eerste weken van november de meeste collega’s zullen verhuizen naar hun nieuwe kantoor in Varsseveld. Het gaat veelal om medewerkers van de ondersteunende diensten zoals de salarisadministratie, financiën, personeelszaken en secretariaten die nu elders in de Achterhoek op verschillende kantoren werken.

Met de verhuizing naar Varsseveld hoopt Sensire een bijdrage te kunnen leveren aan de werkgelegenheid in de gemeente en de leefbaarheid van met name het centrum van Varsseveld. Voor de komst van Sensire zijn extra parkeerplaatsen gerealiseerd achter de Van Pallandthal. Deze parkeerplaatsen zijn ook voor de bezoekers en gebruikers van (de uit te breiden) Van Pallandthal en de nieuwe turnhal.