A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd

Sensire

Voortgang voortzetten zorg Diafaan succesvol

31-05-2016

Op 19 mei 2016 heeft Sensire bekend gemaakt dat regionale aanbieders de zorg van Diafaan vanaf 1 juni voortzetten. De afgelopen tien dagen is er enorm hard gewerkt met onderstaande informatie als resultaat. Inmiddels heeft de NZa vorige week een voorlopig akkoord gegeven op de overname van zorgactiviteiten van Diafaan. Het blijkt dat klanten wijkverpleging massaal voor Sensire kozen als zorgorganisatie. Met medewerkers van Diafaan die bij Sensire solliciteerden zijn gesprekken gevoerd en velen zijn inmiddels bij Sensire aangenomen. Gisteren is het grootste deel van de planning afgerond waardoor de medewerkers 1 juni bij klanten aan de slag kunnen.

NZa voorlopig akkoord met overname zorgactiviteiten Diafaan
De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft afgelopen week ingestemd met de overname van de zorgactiviteiten van Diafaan door een consortium van drie zorgaanbieders. De NZa heeft de overname in een spoedprocedure voorlopig goedgekeurd, liet de toezichthouder donderdag 26 mei weten.

Klanten kiezen voor Sensire
Klanten krijgen tot 1 juni onveranderd zorg vanuit Diafaan. De zorg die zij van Sensire ontvangen en het (digitaal) zorgdossier dat voor hen is gemaakt, wordt per 1 juni 2016 overdragen aan Sensire. In dit kader worden de persoonlijke gegevens overgedragen aan Sensire. Mochten klanten hier bezwaar tegen hebben, dan konden zij dat vorige week kenbaar maken door contact op te nemen met Sensire. Slechts een enkele klant heeft hier gebruik van gemaakt. Sensire heeft erg veel medewerkers van Diafaan in dienst genomen waardoor de meeste klanten de voor hen vertrouwde gezichten kunnen blijven zien.

Medewerkers aangenomen
Vorige week hebben de voorbereidingen plaatsgevonden voor de procedure om de medewerkers van Diafaan aan te nemen. Medewerkers van Diafaan konden via www.werkenbijsensire.nl solliciteren op een baan binnen onze wijkverpleging. Veel medewerkers wijkverpleging van Diafaan hebben hier gebruik van gemaakt. Na de sollicitatiegesprekken dit weekend mocht Sensire zo’n 130 nieuwe medewerkers verwelkomen!

Zowel de voorbereiding als de uitvoering van bovenstaand proces is enorm goed verlopen. Klanten wijkverpleging kunnen vanaf 1 juni op de zorg en ondersteuning van Sensire rekenen. Medewerkers geven aan dat zij zich welkom voelen!

Maarten van Rixtel
raad van bestuur