A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd

Sensire

Wonen met een plus

27-03-2013
Afbeelding: logo wonen met een plus

U bent gehecht aan uw huis, buren en wijk. Uiteraard wilt u daar zo lang mogelijk blijven wonen. Maar biedt uw woning nog wel het gemak en wooncomfort dat u wenst nu u wat ouder wordt? Om dit onder de aandacht te brengen zijn de gemeente Lochem, Stichting Ouderenwerk Lochem, woningcorporaties Viverion en IJsseldal Wonen, Sensire, Stichting Zorgcombinatie Marge Klompé, Sutfene, Zorggroep St. Maarten en de provincie Gelderland gestart met het project ‘Wonen met een plus’.

Wat is Wonen met een plus?
Wonen met een plus is een  initiatief om u te wijzen op de mogelijkheden die er zijn om uw woning levensloopbestendiger te maken. Want met relatief eenvoudige aanpassingen blijft uw woning prettig en veilig om in te wonen. Het gaat om aanpassingen als een tweede trapleuning, het weghalen van drempels, extra verlichting of een brandmelder. U kunt hier zelf mee aan de slag gaan of als u dat wilt, helpen we u daar graag bij.

Voor wie is Wonen met een plus bedoeld?
Het project Wonen met een plus richt zich op alle inwoners van de gemeente Lochem vanaf 55 jaar. Het maakt niet uit of u eigenaar-bewoner bent of een woning huurt bij  IJsseldal Wonen of Viverion.

Hoe werkt het?
Om te kijken of het aanpassen van uw woning interessant is, kunt u allereerst de Gelderse huistest invullen. Dit is een initiatief van de provincie Gelderland. Met deze test beoordeelt u uw woning op veiligheid en comfort en krijgt u een idee van de mogelijkheden om uw woning levensloopbestendiger te maken. Vrijwilligers van Stichting Ouderenwerk Lochem helpen u eventueel bij het invullen van deze test. U kunt daarna één van de volgende dingen doen:

  • U  besluit zelf om direct bepaalde maatregelen door te (laten) voeren in uw woning. Dit kan alleen als u eigenaar bent van de woning. Nadat u de opplusmaatregelen heeft uitgevoerd, stellen wij het op prijs als u dit meldt bij Stichting Ouderenwerk Lochem. Zo krijgen wij een beeld van het effect van het project.
  • Of u neemt contact op met Stichting Ouderenwerk Lochem. Er komt dan er een vrijwilliger bij u thuis om samen met u uw woning te bekijken en te bespreken welke maatregelen wellicht handig voor u zijn. Tevens geeft hij/zij een indicatie van de kosten. Het bezoek van de vrijwilliger verplicht u tot niets.
  • Indien u huurt bij IJsseldal Wonen of Viverion, neemt u contact op met uw woningcorporatie. De woonconsulent bespreekt dan met u de mogelijkheden. Ook dit verplicht u tot niets.

Wie betaalt Wonen met een plus?
Ondersteuning en begeleiding door een vrijwilliger of de woonconsulent van uw woningcorporatie kost u niets. U betaalt alleen voor de aanpassingen in uw woning. Voor mensen die in aanmerking komen voor een kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen, is een tegemoetkoming beschikbaar vanuit de gemeente.

Meer informatie
Voor meer informatie over het project Wonen met een plus kunt u contact opnemen met Ingrid Teunissen of Karin Nijkamp van Stichting Ouderenwerk Lochem. Zij zijn van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur bereikbaar via info@ouderenwerklochem.nl of telefoonnummer (0573) 29 70 00.