A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Gewoon thuis dankzij dagbegleiding en dagbehandeling

Afbeelding: dagbehandeling

Dagbegeleiding en dagbehandeling

Dagbegeleiding
Mensen wonen graag zo lang mogelijk zelfstandig thuis, ook als ze ondersteuning nodig hebben. In uw eigen omgeving voelt u zich tenslotte het prettigst. Maar het kan ook ingewikkeld zijn om thuis te wonen. Bijvoorbeeld als er eigenlijk 24 uur per dag iemand voor u moet klaarstaan. Of als u moeite hebt om in uw eentje de dag vorm te geven. Dagbegeleiding, voor een of meerdere dagen per week, kan dan een uitkomst zijn. Klikt u hier voor vijf redenen om voor dagbegeleiding te kiezen.

Als u te maken krijgt met lichamelijke- of geheugenproblemen, komt u obstakels tegen. Soms wordt de zorg wat veel voor partner, kind(eren) of mantelzorger. Dan kunt u terecht bij Sensire.

Sensire biedt dagbegeleiding aan ouderen met behoefte aan ondersteuning en samenzijn in groepsverband. Samen met u wordt en activiteitenplan opgesteld. Op onze locaties kunt u op een prettige manier de dag doorbrengen. In een afwisselend programma bieden wij u verschillende activiteiten ter ontspanning en begeleiding. U kunt daarbij denken aan: creatieve activiteiten, gezamenlijk het nieuws bespreken, bewegen en sport, samen koken of een spel doen. Ook wordt gezamenlijk gegeten.

Als het nodig is, bieden wij u op uw bezoekdag hulp bij persoonlijke verzorging.

Dagbegeleiding kan opname in een locatie wonen met zorg uitstellen of zelfs voorkomen.
Dagbegeleiding is iets anders dan dagbehandeling. Dat is een meer intensieve therapie bij herstel.

Dagbehandeling
Naast ontspanning en sociaal contact biedt Sensire ook dagbehandeling. Het gaat hierbij om een specifieke behandeling aan mensen met psychiatrische problemen, dementie op jonge leeftijd, de ziekte van Parkinson of bijvoorbeeld na een CVA. U wordt gestimuleerd om wat u zelf kunt, ook daadwerkelijk te doen of weer te leren. Er wordt veel aandacht besteed aan bijvoorbeeld verzorging, geheugenactivering of verwardheid. Samen met u wordt een behandelplan opgesteld. Wanneer u dat wilt, betrekken we hier ook uw familie of naasten bij. Bij de behandeling zijn naast de specialist ouderengeneeskunde altijd één of meerdere disciplines betrokken, zoals een fysiotherapeut, ergotherapeut of diëtist. Als het nodig is bieden wij u op uw bezoekdag hulp bij persoonlijke verzorging. Ook wordt gezamenlijk gegeten.

Praktische informatie
Met een indicatie van uw gemeente kunt u in de volgende plaatsen en omgeving terecht voor dagbegeleiding bij Sensire. We zoeken in eerste instantie altijd naar een voorziening dicht bij uw woonomgeving:

  • Doetinchem in het Weerdje en den Ooiman
  • Ruurlo in de Bundeling
  • Vorden, Wiemelink 40
  • Gaanderen in Sint Jozef
  • Wehl in Oldershove, de Boogh


Aanvragen en kosten
De kosten van onze dienstverlening voor u, hangen samen met uw persoonlijke situatie. U betaalt een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Onze medewerkers kunnen u daar meer over vertellen.

Contact 
De wijkverpleegkundige van het wijkteam bij u in de buurt of de woonzorgconsulenten van Sensire kunnen u verder informeren en ondersteunen u bij de aanvraag van een indicatie.

Zij komen graag - vrijblijvend - bij u thuis voor een persoonlijk advies over welke zorg voor u het beste is. De woonzorgconsulenten zijn bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur via telefoon 0314-35 62 80. U kunt contact opnemen met de wijkverpleegkundigen via telefoon 0900 – 88 56. Sensire is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar voor informatie en advies of het maken van een afspraak. 

Lees ook het ervaringsverhaal van Agnes over dagbegeleiding, lees de vijf redenen om voor dagbegeleiding te kiezen, of bekijk onze film over dagbegeleiding.