A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Uw leven. Uw voeding. Uw diëtist.

Afbeelding: Header

Tarieven en vergoeding

Vanuit uw basisverzekering wordt in 2017 in totaal drie uur dieetadvisering vergoed door uw zorgverzekeraar. De diëtisten van Sensire hebben hiervoor contract afgesloten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Houdt u rekening met het verplicht eigen risico van € 385,- dat de zorgverzekeraars hanteren.

Daarnaast wordt vanuit uw aanvullende verzekering vaak nog een aantal uur extra dieetadvisering vergoed. Via de Nederlandse Vereniging voor Diëtisten is een overzicht opgesteld van de aanvullende verzekeringen die extra uren dieetadvisering vergoeden.

Vanuit ketenzorgafspraken wordt de dieetadvisering voor chronische aandoeningen buiten uw eigen  zorgverzekering om vergoed. U spreekt hiermee uw eigen risico van uw zorgverzekeraar niet aan. Dit geldt voor Diabetes Mellitus type II, COPD en (Cardio) Vasculair Risico.

Er bestaan mogelijkheden om bij uw belastingaangifte de door uw gemaakte dieetkosten af te trekken als ziektekosten. U heeft hiervoor  wel een dieetbevestiging nodig van uw huisarts of diëtist. De vastgestelde bedragen zijn afhankelijk van uw ziektebeeld en de duur van uw dieet. Bij de belastingdienst vindt u hierover meer informatie.

Indien u de behandeluren overschrijdt die uw zorgverzekering worden vergoed, geldt een tarief van € 70,- per uur (exclusief toeslag bij huisbezoek).

  • Eerste consult duurt 1 uur en 15 minuten € 75,00*
  • Vervolgconsult duurt 30 minuten € 30,00*
  • Kort vervolgconsult 15 minuten € 15,00*
  • Telefonisch consult € 15,00*
  • E-mail consult € 15,00*
  • Toeslag huisbezoek € 25,00
  • Tarief no-show minimaal € 15,00 of geplande tijd

*Voor een consult wordt zowel de gesprekstijd als de tijd die nodig is voor de diëtist om voor te bereiden, contact te leggen met de arts/specialist, het berekenen van uw voeding en het opstellen van uw dieetadvies geteld. Daarom worden er meer minuten in rekening gebracht, dan de tijd die u werkelijk in gesprek bent met uw diëtist.


Steun en toeverlaat

"Bij ‘diëtist’ dacht ik altijd aan mensen met overgewicht die een dieet moeten volgen. Daar zullen diëtisten ook wel veel mee bezig zijn. Maar inmiddels weet ik dat ze nog veel meer doen. En vooral: dat ze een enorme steun kunnen zijn.

Mijn zoontje David was drie maanden oud toen hij last kreeg van ernstig eczeem, dauwworm. Hij maakte een moeilijke eerste periode door. De huisarts dacht aan een allergie, maar daar kun je nog niet op testen bij zo’n klein kindje. Tot David een jaar was, toen hebben we een bloedtest laten doen. De uitslag was meteen duidelijk: een ernstige notenallergie.

David is nu acht. Inmiddels is er nog veel meer wat hij niet mag: appel, rauwe tomaat, selderij, wortel... Maar noten en pinda’s zijn het ergst. Als hij daar ook maar een spoortje van binnenkrijgt, raakt hij in een anafylactische shock. Dat hebben we nu twee keer meegemaakt. Een verschrikkelijke ervaring. Hij wordt misselijk en kortademig, zijn tong zwelt op, hij loopt rood aan en valt uiteindelijk flauw. Dat gebeurt allemaal binnen een paar minuten. Als je dan niet snel genoeg in het ziekenhuis bent, is het gebeurd. Gelukkig hebben we tegenwoordig zelf een speciale injectie bij ons.

We zijn dan ook enorm blij met Davids diëtiste, die David al jaren kent. Ze komt met goede ideeën voor een gezond menu zonder gevaarlijke ingrediënten. David leert bij haar spelenderwijs waarom bepaalde producten niet goed voor hem zijn. Ook mentaal is ze onze steun en toeverlaat. Nee, wij hoeven niet af te vallen, maar we kunnen toch echt niet zonder onze diëtiste..."

Begeleid door Anneke Meijer, diëtist regio Doetinchem