A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Diabetes

Diabetes

Diabetes

Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen waarom iemand diabetes krijgt. En de behandeling is voor iedereen met diabetes weer anders. Diabetes is een chronische ziekte waarvoor u wordt behandeld door uw huisarts of specialist. Ook de medewerkers van Sensire kunnen u ondersteunen. Onze diëtisten kunnen u voedingsadviezen geven en u kunt meedoen met onze ‘fit en slank’ cursussen. Door goed te letten op wat u eet en voldoende te bewegen, kunt u zelf veel doen aan uw gezondheid.

De wijkverpleegkundige van het wijkteam bij u in de buurt, kan u helpen bij de controle van uw bloedsuikerwaarden en het spuiten van insuline als u daar moeite mee heeft.

Dieet en voeding
Bij diabetes speelt voeding een grote rol. Voeding heeft invloed op de hoeveelheid glucose in het bloed. Daarom is een gezond voedingspatroon belangrijk. Dit kan u helpen om het glucosegehalte omlaag te brengen, uw gewicht stabiel te houden of indien nodig af te vallen en de risico's op late complicaties te verminderen. Een diëtist speelt een belangrijke rol in de behandeling van diabetes. Ze kan u een persoonlijk voedingsadvies geven.

Praktische informatie
Voor meer informatie over thuiszorg, zorg op afstand en dieet en voeding kunt u links op deze pagina onder ‘Ook handig voor u?’ kijken. Daar staan ook de cursussen Fit & Slank met Hardlopen en Fit & Slank met Nordic Walking.

Aanvragen en kosten
De kosten van onze dienstverlening voor u, hangen samen met uw persoonlijke situatie. In sommige gevallen zijn er voor u geen kosten als u een indicatie heeft, soms wordt er van u een eigen bijdrage verwacht. U kunt onze zorg altijd zelf inkopen, al dan niet met een persoonsgebonden budget. De verzekering dekt in bepaalde situaties (een deel van) de kosten.

De wijkverpleegkundige van het wijkteam bij u in de buurt kan voor u uitzoeken wat in uw persoonlijke situatie de kosten zijn voor onze dienstverlening. Ook kan zij samen met u een indicatie aanvragen. Zij komt graag - vrijblijvend - bij u thuis voor een persoonlijk advies over welke zorg voor u het beste is. Als blijkt dat u bijvoorbeeld gespecialiseerde zorg of hulp in het huishouden nodig heeft, dan legt zij voor u het contact met haar collega’s die u dat kunnen bieden.

Contact
U kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereiken voor informatie en advies of het maken van een afspraak. Klikt u hier op contact.