A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Parkinson

Parkinson

Parkinson

U of iemand in uw omgeving heeft parkinson. Een ingrijpende diagnose, die veel teweegbrengt in uw dagelijks leven. Het kost tijd om u aan te passen aan de nieuwe omstandigheden. Misschien lukt het niet meer om alles zelf te doen. Goede, specialistische ondersteuning kan dan veel voor u betekenen. Bij Sensire kunt u terecht voor advies, zorg en behandeling bij parkinson.

Parkinson is een complexe, chronische hersenziekte die zich op allerlei manieren kan uiten. De ziekte kan bijvoorbeeld trillen, moeite met bewegen en geheugenproblemen veroorzaken. De klachten verschillen per persoon, en zelfs per dag. Op de lange termijn nemen de klachten toe. Dat kan voor veel onzekerheid zorgen, bij u en bij uw familie en vrienden. Goede ondersteuning maakt daarbij veel verschil.


SPECIALISTISCHE ZORG BIJ PARKINSON
Een gespecialiseerd team van Sensire ondersteunt mensen met parkinson en ziekten met vergelijkbare klachten (parkinsonisme). U kunt bij ons onder meer terecht voor parkinsonzorg bij u thuis en dagbehandeling. Ook kunt u bij ons wonen met parkinsonzorg.

Voor hulp bij uw persoonlijke verzorging of verpleegkundige hulp kan het thuiszorgteam bij u thuis komen. De wijkverpleegkundige van het wijkteam in uw buurt, komt graag bij u langs voor een vrijblijvend persoonlijk advies.
 

SPECIALE PARKINSON VERPLEEGKUNDIGE
Heeft u vragen die specifiek met parkinson te maken hebben? Dan kan de parkinsonverpleegkundige u thuis ondersteunen. De parkinsonverpleegkundige weet veel over parkinson en de gevolgen in uw dagelijks leven. Wat is de invloed van uw medicijnen? Welke hulpmiddelen zijn er? Hoe gaat u om met geheugenproblemen? De parkinsonverpleegkundige bespreekt uw situatie met u, beantwoordt uw vragen, geeft advies en zoekt samen met u naar oplossingen. Daarbij neemt zij echt de tijd voor u. 


HOE KUNNEN ONZE ANDERE SPECIALISTEN U HELPEN?
Als u specifieke ondersteuning nodig heeft, kunt u terecht bij onze gespecialiseerde fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en diëtisten.

De ergotherapeut
De ergotherapeut ondersteunt u om uw dagelijkse activiteiten zelfstandig te blijven doen. Denk bijvoorbeeld aan aankleden, scheren, schrijven, lopen en fietsen. Soms helpt de ergotherapeut u met een hulpmiddel, soms met een aanpassing in of om uw huis en soms met een tip. Met de ergotherapeut kunt u ook bespreken hoe u uw energie beter verdeelt over de dag.

De logopedist 
De logopedist adviseert en behandelt u als u door uw ziekte problemen heeft met spreken, slikken of kauwen. Uw stem kan bijvoorbeeld zachter worden en u kunt moeite krijgen met articuleren. Ook verslikken mensen met parkinson zich soms tijdens het drinken, of wordt het moeilijker om brood of vlees te eten.

De fysiotherapeut
De fysiotherapeut ondersteunt u als u moeite heeft met bewegen. Bijvoorbeeld als u problemen heeft met lopen, met uw houding of met uw balans, of bij het opstaan of omrollen in bed. Ook als u bang bent om te vallen, of aan uw fitheid wilt werken, zoekt de fysiotherapeut met u naar een oplossing.

De diëtist
De diëtist ondersteunt u bij al uw voedingsvragen. Bijvoorbeeld bij maagklachten, obstipatie, verlies van eetlust, misselijkheid, ongewenst gewichtsverlies of juist overgewicht. De diëtist helpt u om deze klachten onder controle te krijgen..  

Parkinsonnet
TParkinsonNet is een netwerk van zorgverleners die extra scholing hebben gevolgd over parkinson. De specialist ouderengeneeskunde, de psycholoog, de diëtist, de fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en parkinsonverpleegkundigen die bij Sensire parkinsonzorg verlenen zijn lid van ParkinsonNet. ParkinsonNet biedt onder meer jaarlijks bijscholing aan om de deskundigheid van zorgverleners te vergroten. Daarnaast organiseert ParkinsonNet bijeenkomsten in de regio, waardoor zorgverleners gespecialiseerd in parkinson beter met elkaar samenwerken.

Praktische informatie
Kijkt u voor meer informatie over fysiotherapie (ook voor de Parkinsongroep), ergotherapie, logopedie, dieet en voeding of thuiszorg links op deze pagina bij ‘Ook handig voor u?’. Ook voor de website van het Parkinsonnet waar u kunt bekijken welke gespecialiseerde zorgverlener bij u in de buurt zit.

Contact
U kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereiken voor informatie en advies of het maken van een afspraak. Klikt u hier op contact.