A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact
Afbeelding: waterrijk_3

Woont u thuis en heeft u intensieve specialistische zorg en behandeling nodig? Dan kan dagbehandeling voor één of meerdere dagen per week een uitkomst zijn. Sensire heeft in woonzorglocatie Den Ooiman in Doetinchem een aparte dagbehandelingsgroep voor mensen met parkinson. Alle medewerkers die u hier ontmoet zijn gespecialiseerd in parkinson: van de fysiotherapeut tot de logopedist en van de specialist ouderengeneeskunde tot de psycholoog. De ondersteuning is erop gericht dat u zo veel mogelijk zelf kunt doen.

Dagprogramma en vervoer
Samen met anderen brengt u op een gestructureerde manier de dag door. De programmaonderdelen zijn afgestemd op uw situatie, waarbij er veel aandacht is voor geheugenactivering en beweging. U kunt ook aandacht besteden aan onderwerpen waar u thuis tegenaan loopt. Daarnaast is er tijd voor ontspanning, samen eten en sociaal contact. In de meeste gevallen wordt u ’s ochtends opgehaald en aan het eind van de dag weer thuisgebracht met de groepstaxi.

Waardevol contact
De bezoekers van de speciale dagbehandelingsgroep voor mensen met parkinson geven aan dat zij het contact met lotgenoten erg waarderen. Niet alleen vanwege de herkenning, maar ook omdat het thuis soms moeilijk is om andere mensen te blijven zien. Dagbehandeling is voor mantelzorgers bovendien vaak een manier om even bij te komen.

Samenhangende zorg
De medewerkers van de dagbehandeling werken samen met de parkinsonverpleegkundige en de andere mensen die u ondersteunen. De specialist ouderengeneeskunde overlegt bijvoorbeeld regelmatig met uw huisarts, die uw eerste aanspreekpunt blijft voor medische onderwerpen. Natuurlijk verloopt het contact altijd in overleg met u.

Waarom dagbehandeling?

  • Intensieve zorg en behandeling
  • Een multidisciplinair team dat gespecialiseerd is in parkinson
  • Zorg afgestemd op uw thuissituatie
  • Sociaal contact met andere mensen met parkinson
  • Minder belasting voor uw mantelzorger


Iets voor u?
Bent u benieuwd of dagbehandeling iets voor u is? De parkinsonverpleegkundige informeert u er graag over. U kunt ook altijd een afspraak maken voor een rondleiding en een kop koffie.