A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg voor jong en oud dichtbij en vertrouwd

Sensire

Parkinsonzorg bij u thuis

Vaak kunt u gewoon zelfstandig blijven wonen als u parkinson heeft. Met goede zorg voelt u zich prettiger en veiliger in uw eigen omgeving. Bij Sensire stemmen we de ondersteuning thuis af op uw persoonlijke situatie. U kunt een beroep doen op het wijkzorgteam, de parkinsonverpleegkundige of bijvoorbeeld de fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist of diëtist. Zij hebben onderling veel contact en weten dus wat er bij u speelt.


WIJKZORG

Heeft u moeite met bijvoorbeeld douchen, aankleden of naar bed gaan? De verpleegkundigen en verzorgenden van wijkzorg kunnen u thuis ondersteunen met praktische zaken. Waar nodig schakelen zij extra expertise in. Als u dat prettig vindt, kunt u ook beeldbellen met de verpleegkundige. Uw wijkzorgteam staat dag en nacht voor u klaar. Heeft u specifieke wensen? We bekijken steeds samen met u hoe we de zorg zo goed mogelijk kunnen inpassen in uw dagelijks leven.

Kies uw eigen zorgteam
Als er iemand bij u thuiskomt om zorg te bieden, is het belangrijk dat ze goed is in haar vak. Maar dat niet alleen: in uw persoonlijke omgeving heeft u graag iemand die bij u past. Iemand die u begrijpt en met wie het klikt. En die bovendien langskomt wanneer het ú uitkomt. Daarom kiest u bij Sensire wijkzorg zo veel mogelijk zelf welke ondersteuning u wanneer van wie krijgt.

 

SPECIALISTISCHE PARKINSON ZORG

Heeft u vragen die specifiek met parkinson te maken hebben? Dan kan de parkinsonverpleegkundige u thuis ondersteunen. De parkinsonverpleegkundige weet veel over parkinson en de gevolgen in uw dagelijks leven. Wat is de invloed van uw medicijnen? Welke hulpmiddelen zijn er? Hoe gaat u om met geheugenproblemen? De parkinsonverpleegkundige bespreekt uw situatie met u, beantwoordt uw vragen, geeft advies en zoekt samen met u naar oplossingen. Daarbij neemt zij echt de tijd voor u.

Samenwerking, rust en afstemming
De parkinsonverpleegkundige werkt nauw samen met de andere professionals om u heen, zoals uw wijkteam en de neuroloog en de verpleegkundig specialisten van het ziekenhuis. Sommige controles van het ziekenhuis kan zij bij u thuis uitvoeren, wat u reistijd scheelt en rust oplevert. Vooral als u slecht ter been bent, maakt dat veel verschil. De parkinsonverpleegkundige zorgt er samen met u ook voor dat alle ondersteuning goed op elkaar is afgestemd en aansluit op uw vragen en wensen.

Wat bespreekt u met de parkinsonverpleegkundige?
Met de parkinsonverpleegkundige kunt u bijvoorbeeld praten over:

  • uw medicijnen;
  • hulpmiddelen, bijvoorbeeld om uit bed te stappen;
  • onzekerheid over uw ziekte;
  • veranderingen die u of uw omgeving opmerkt in uw manier van doen, stemming of omgang met anderen;
  • problemen met uw geheugen, concentratie en zaken ordenen;
  • specifieke problemen die met parkinson of het medicatiegebruik kunnen samenhangen, zoals slaapstoornissen, problemen met het toiletbezoek, problemen met seksualiteit en verslavingsgevoeligheid.