A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Wonen met parkinson

Parkinson

Wonen met parkinsonzorg

Heeft u veel zorg nodig, ook ’s nachts, en wordt die zorg voor uw mantelzorger te zwaar? Dan kan verhuizen naar een woonzorglocatie de beste optie zijn. Sensire heeft in Doetinchem een van de weinige specialistische woningen voor mensen met parkinson in Nederland: Oleander in Den Ooiman. De ruimte is ingericht naar de wensen en behoeften van mensen met parkinson. Bovendien zijn alle zorgverleners gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met parkinson.

Uw eigen plek
In een woonzorglocatie draait het niet alleen om goede zorg. Minstens zo belangrijk is het dat u zich er thuis voelt. Dat u uw eigen dingen kunt doen, privacy heeft en omgaat met mensen die u vertrouwt. Kortom: dat het uw eigen plek is. Daar zetten we ons elke dag voor in. De ondersteuning is afgestemd op wat u nodig heeft, wat voor u waardevol is en wat u belangrijk vindt.


OLEANDER
Oleander maakt deel uit van woonzorglocatie Den Ooiman. In Oleander woont en leeft u samen met veertien mensen met parkinson. U heeft uw eigen woonruimte. Daarnaast is er een gemeenschappelijke huiskamer waar u, als u dat wilt, met uw medebewoners samen kunt zijn. Oleander heeft een aangename, rustige sfeer met veel daglicht.

De zorg
Mensen met parkinson worden niet altijd begrepen door hun omgeving. Dat komt doordat parkinson zo’n complexe ziekte is en doordat de symptomen zo sterk verschillen, per persoon en per dag. De medewerkers bij Oleander hebben veel ervaring en affiniteit met mensen met parkinson. Zij ondersteunen u met aandacht voor uw situatie en uw wensen, zodat u de dag zo veel mogelijk kunt doorbrengen zoals u wilt. Daarbij doen ze er alles aan om de impact van uw ziekte te beperken. Vanzelfsprekend denken zij ook aan uw familie en vrienden: die blijven op allerlei manieren betrokken bij uw dagelijks leven.

Wat maakt de zorg in Oleander bijzonder?

  • Uw ondersteuning is helemaal afgestemd op uw persoonlijke situatie: de medewerkers kennen u echt en kunnen goed omgaan met verschillen tussen dagen.
  • De medewerkers herkennen direct symptomen als freezing – het gevoel dat de benen tijdens het lopen ‘bevriezen’ – en mogelijke bijwerkingen van medicatie.
  • U krijgt snel de juiste behandeling: het deskundigheidsniveau is hoog.


Uw team
Uw team in Oleander bestaat uit onder anderen verzorgenden, verpleegkundigen, een parkinsonverpleegkundige, een fysiotherapeut, een ergotherapeut, een logopedist, een diëtist en een psycholoog. De specialist ouderengeneeskunde neemt de taak van de huisarts over en kan als dat nodig is direct medicijnen of therapieën voorschrijven. Zij kan ook de neuroloog van het ziekenhuis inschakelen. Daardoor is er meer expertise in Oleander en hoeft u meestal niet naar het ziekenhuis.


Tijdelijk in Oleander verblijven
In Oleander kunt u ook tijdelijk verblijven. Bijvoorbeeld om aan te sterken na een ziekenhuisopname of omdat uw mantelzorger tijd nodig heeft om bij te komen. Als u tijdelijk bij ons verblijft, kunt u uiteraard gebruikmaken van alle zorg en faciliteiten bij Oleander en Den Ooiman. Neem voor meer informatie contact met ons op via 0900 8856.


Interesse?
Wilt u meer weten over wonen met parkinsonzorg, of wilt u Oleander een keer bekijken? U kunt altijd een afspraak maken voor een gesprek of een rondleiding. Onze woonzorgconsulenten zijn op werkdagen bereikbaar via 0314 35 62 80. U kunt ons ook via ons algemene nummer bereiken: 0900 8856.

De parkinsonwoning Oleander vindt u op het volgende adres: 
Sensire Den Ooiman  
Afdeling Oleander
Groot Hagen 6
Doetinchem