A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg bij u thuis

thuiszorg Achterhoek

Bemiddeling (mediation)

In sommige gevallen kunnen wij hulp bieden in de vorm van bemiddeling. Het kan zijn dat je als gescheiden ouders wilt leren beter te communiceren over de opvoeding. Mogelijk wil je als partners weer wat beter met elkaar leren praten. In dit soort gevallen ben je bij het maatschappelijk werk aan het juiste adres.

Soms is het conflict echter te hoog op gelopen. Tijdens een scheiding lukt het je niet om samen tot een goede (boedel)verdeling te komen. Je hebt een werkconflict waar je als collega's of als werkgever en werknemer niet meer uit komt. De schutting van de buren staat te ver op jouw grond en je kunt er samen niet uitkomen.

Mediation kan dan een goede oplossing zijn. 

Mediation of bemiddeling is het gezamelijk oplossen van een conflict onder begeleiding van een neutrale bemiddelaar, de mediator. 

Onder begeleiding van een mediator bekijken de partijen alle aspecten van het conflict en onderhandelen de partijen zelf over een goede oplossing, die voor beide partijen aanvaardbaar is: een win-win situatie. Voordelen van deze manier van bemiddeling zijn de relatief geringe investering in tijd en geld en de mogelijkheid voor beide partijen om, zelfs als men besluit de samenwerking niet te continueren, in de toekomst ook nog door één deur te kunnen. 

Mediation is toepasbaar bij vrijwel alle soorten geschillen die zich voordoen zoals zakelijke conflicten, arbeidsgeschillen, bestuursgeschillen, familiekwesties en burenruzies. (bron:www.mgon.nl)

Binnen Oost-Gelderland is ondermeer het MGON actief als mediator: http://www.mgon.nl