A-  A+
Ik wil direct naar Onze diensten
Ik wil persoonlijk advies Maak een afspraak
Ik wil gericht zoeken Zoeken
Ik wil contact opnemen Contact

Zorg bij u thuis

thuiszorg Achterhoek

Gezin en opvoeden

www.cjg.nl
Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is er voor alle ouders en opvoeders die vragen hebben over de opvoeding, het opgroeien en de gezondheid van hun kind. Kijk op de pagina voor een website van het CJG bij jou in de buurt.

https://werkendemoeders.mirro.nl/
Je kunt jezelf trainen in het creëren van een goede balans tussen aandacht voor je kinderen en je werk en zorgen voor jezelf. Deze site biedt werkende moeders handvatten om mentaal gezond te blijven.

http://thuisacademie.ntr.nl/
Positief opvoeden leidt tot positief gedrag. De gratis cursus Peuters opvoeden geeft je handvatten en tips voor hoe je dit aanpakt. 

www.oudersvannu.nl
Ouders van nu is een site voor opvoeders met artikelen over ontwikkeling, educatie, verzorging en voeding van baby's en jonge kinderen.

http://www.jmouders.nl/
J/M is een site voor ouders van kinderen tussen 4 en 16 jaar. Met actuele en interessante onderwerpen over opvoeden, ouderschap, onderwijs en gezondheid. 

http://van0tot23.com/
In de 13-delige televisieserie Van 0 tot 23 laat Jamaine zien dat je er niet alleen voor staat. De serie werd in 2010 en 2011 uitgezonden op TV Rijnmond en TV West. Op deze site kun je de afleveringen terugkijken.

www.ouders.nl
Elektronisch tijdschrift voor (toekomstige)ouders van baby's tot en met pubers. Je kunt informatie opzoeken en berichten plaatsen op het forum.

http://www.positiefopvoeden.nl/
Als het over het opvoeden van kinderen gaat, heeft iedereen een mening. Maar hoe weet je wat werkt en het bij jou past? Positief Opvoeden, Triple P helpt ouders en opvoeders hierbij.

Mediawijsheid

http://www.mediaopvoeding.nl/
Op deze site geven deskundigen antwoord op al je vragen over kinderen en media.

http://mijnkindonline.nl
Mijn Kind Online is een kenniscentrum jeugd en (digitale) media.

http://www.nji.nl/mediaopvoeding
Televisie, internet en andere media spelen een steeds grotere rol in de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Ouderlijke begeleiding is van groot belang om te leren bewust om te gaan met de media. Dit dossier geeft een overzicht van de regelgeving en onderzoek naar de risico's van veel mediagebruik en schadelijke mediabeelden. Welke vorm van mediaopvoeding is het meest effectief?

http://www.google.nl/safetycenter
Een initiatief van Google om te komen tot een gezamenlijke verantwoordelijkheid in het veilig houden van het internet. 

Financiële opvoeding

http://www.nibud.nl/omgaan-met-geld/kinderen-en-geld/financiele-opvoeding.html
Financiële opvoeding is belangrijk, dat voorkomt schulden op latere leeftijd. Kinderen die al jong zelf leren kiezen waar zij hun geld aan uitgeven, komen later minder vaak in de financiële problemen.

Geld en schulden

www.klikvoorhulp.nl/geldzaken
Op dit moment werken 29 organisaties in Nederland samen achter www.klikvoorhulp.nl. Samen met een aantal van deze organisaties werken we aan de doorontwikkeling van het online aanbod. Geldzaken is speciaal voor mensen met vragen rondom budget en schulden. 

www.nibud.nl
Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) is een onafhankelijke stichting die informeert en adviseert over financiën van huishoudens.

https://geldzorgen.mirro.nl/
Mensen die geldzorgen hebben, ervaren daar vaak stress van. Het doel van deze website is om mensen die last hebben van geldzorgen te ondersteunen om weer inzicht en overzicht te krijgen. De inhoud van deze site is ontwikkeld door experts op dit thema met betrokkenheid van ervaringsdeskundigen.

www.wijzeringeldzaken.nl
Wijzeringeldzaken.nl is de wegwijzer naar betrouwbare informatie over jouw geldzaken. Platform Wijzer in geldzaken is een initiatief van de Rijksoverheid en ruim 40 partijen.

www.regelhulp.nl
Wegwijzer van de overheid naar zorg en ondersteuning. Ook bij geldzaken. 

www.schuldhulpmaatje.nl
SchuldHulpMaatje is een landelijk netwerk van vrijwilligersorganisaties. De vrijwilligers van de lokale organisaties helpen mensen die in financiële problemen zijn geraakt. Klik hier om te kijken of SchuldHulpMaatje ook actief is in jouw gemeente. 

www.zelfjeschuldenregelen.nl
Met deze website kun je zelf aan de slag met het regelen van je schulden. Je kunt er een stappenplan, handige informatie en voorbeeldbrieven vinden. 

http://simpelhuishoudboekje.org/
Een digitale versie van het huishoudboekje. Je kunt er een gratis en betaalde versie vinden. 

Relatie en scheiding

http://www.cjg.nl
Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is er voor alle ouders en opvoeders die vragen hebben over de opvoeding, het opgroeien en de gezondheid van hun kind. Er is ook informatie te vinden over ( de gevolgen van) scheiding. Kijk op de pagina voor een website van het CJG bij jou in de buurt.

https://relatieproblemen.mirro.nl/
Wanneer je tevreden bent over je relatie heb je minder last van stress en een goede basis voor de andere dingen in je leven. In de meeste relaties zijn er periodes dat het wat minder soepel loopt. Deze site biedt stellen handvatten om hun relatie gezond te houden.

https://echtscheiding.mirro.nl/
Deze website is bedoeld voor mensen die een scheiding overwegen, gaan scheiden of gescheiden zijn, recent of langer geleden. Geef jezelf de tijd om bij je gevoelens stil te staan en ermee om te gaan. Deze site kan je daarbij helpen.

http://www.allesoverscheiding.nl
Op deze site vind je allerlei informatie voor samenwonende partners die uit elkaar gaan.

www.echtscheidingsplan.nl
Hier vind je een gratis, persoonlijk Echtscheidings- en Ouderschapsplan om alleen of samen met je (ex-)partner alle zaken omtrent je scheiding vast te leggen.

http://www.scheidingsplanner.nl/
De scheidingsplanner regelt je scheiding van A tot Z

Checklist scheiden / uit elkaar gaan
Deze checklist helpt je bij het (opnieuw) organiseren van je geldzaken als jij en je partner uit elkaar gaan.

Ruzie en geweld

Ruzie maken met je partner
Artikel op www.oudersvannu.nl over ruzie maken in je relatie en tijdens de zwangerschap. Ze geven goede tips om op een goede manier de ruzie op te lossen. 

www.vooreenveiligthuis.nl
Heb je te maken met geweld, direct of indirect? Je kunt er iets tegen doen, hoe moeilijk dat soms ook is. Via deze website van Rijksoverheid.nl kun je kijken waar je hulp en advies kunt krijgen. Klik hier voor een Steunpunt Huiselijk Geweld in Gelderland. 

www.moviera.nl
Moviera biedt informatie, hulp en advies aan iedereen die te maken heeft met huiselijk geweld. Niet alleen aan slachtoffers (vrouw of man), maar ook aan plegers, getuigen en omstanders en aan mensen die in hun werk met huiselijk geweld te maken krijgen.

www.kindermishandeling.nl/
Website voor kinderen van het Nederlands Jeugd Instituut over kindermishandeling.

www.seksueelgeweld.nl
Een website voor slachtoffers van seksueel geweld en de mensen om hen heen. Doelstelling van deze website is het toegankelijk maken van hulp en lotgenoten contact. 

http://kindermishandeling.hetklokhuis.nl/
Speciale klokhuis pagina over kindermishandeling. Bekijk onder andere de vier afleveringen op de website. 

Iets anders

www.ikrachtappstore.nl/
Kijk op deze pagina voor handige zelfhulpapps, lees de beoordeling en geef eventueel zelf een beoordeling. 

https://www.mirro.nl/aandeslag/
Online zelfhulp van mirro helpt om inzicht te krijgen in je eigen mentale gezondheid. En het biedt concrete hulpmiddelen om hier zelfstandig mee aan de slag te gaan: informatie, tips, tests, oefeningen, video’s en ervaringsverhalen. Met online zelfhulp kan je zelf aan de slag om te voorkomen dat zorgen problemen worden.